ris, slovenija Svet24.si

Video: Gozdar v slovenski divjini naletel na nekaj...

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

klemen jaklic ustavno sodisce Reporter.si

Branilec Janeza Janše: takšne argumente najde ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 17.03.2019 15:30:41

Meta Hrovat sezono končala v bolečinah

Profimedia
Slovenska alpska smučarka Meta Hrovat je z odstopoma na finalu sezone v Soldeuu v Andori končala sezono 2018/19 svetovnega pokala alpskih smučark. Enaindvajsetletna tekmovalka iz Podkorena je odstopila na prvi progi zadnjega slaloma, z odstopom pa se je končala njena druga vožnja veleslaloma. Enaindvajsetletnici so se ponovile bolečine v gležnju.

Hrovatova je v dveh disciplinah, v katerih je tekmovala v tej sezoni, končala v najboljši petindvajseterici ter si prislužila finalna nastopa v Andori.

V iztekajoči se sezoni svetovnega pokala so manjkale zgolj stopničke. Najvišje je posegla s 5. mestom na veleslalomu v Špindlerjevem mlinu, sedma je bila na veleslalomu na Kronplatzu ter osma na slalomu v Špindlerjevem mlinu in veleslalomu za Zlato lisico v Mariboru.

Sezono so zaznamovale težave z zdravjem oziroma gležnjem. Bolečine v gležnju so se ponovile tudi v Soldeuu.

"Stanje njenega gležnja ni rožnato. Praktično še v petek nismo vedeli, ali bo lahko nastopila ali ne, vendar je njena želja tako močna, da si želi tekmovati," je gorenjsko trmo, ki krasi mlado tekmovalko, opisal glavni trener slovenske ženske ekipe Denis Šteharnik.

Veleslalomski nastop Mete Hrovat, ki trenira po prilagojenem programu, je visel v zraku. A so se v strokovnem štabu odločili, da bo Hrovatova nastopila tudi na zadnji tekmi sezone svetovnega pokala.



Hrovatova je prvo vožnjo solidno odpeljala, v finalu pa je po polovici zapeljala s proge, ne da bi se ji pripetila napaka, zapeljala je za reklamni trak ob progi ter se, v bolečinah, ulegla na tla.

"Že včeraj na slalomu sem videla, da stanje ni optimalno, vseeno sem se skušala skoncentrirati na tekmo in nastopiti. Na žalost sem v drugi vožnji začutila, da enostavno ne morem več narediti zavoja kot si ga želim in sem odstopila," je dejala Hrovatova.

"Vesela, sem da je bila danes zadnja tekma in da bom imela sedaj dovolj časa za saniranje poškodbe. Z nekaterimi rezultati sem res zadovoljna, saj so mi tekme, kljub manjši količini treninga zaradi poškodbe, lepo uspele. Zavedam se, da imam še dovolj prostora za napredek, kar bo motivacija za pripravljalno obdobje, seveda pa si najprej želim pozdraviti poškodbo," je še dejala Hrovatova.

Črto pod sezono pa je potegnil tudi glavni trener slovenske ženske vrste Denis Šteharnik: "Z ogrodjem ekipe sem zadovoljen. Kljub težavam nam je nekako uspelo uresničiti cilj. Meta je v veleslalomu ostala na mestih, ki jih je že vajena, temu pa je dodala še slalom."

"Na žalost se ni izšlo po načrtih z vrnitvijo Tini Robnik, ki pa je sedaj ob koncu dobro pripravljena in lahko v miru začne priprave na naslednjo sezono. Imamo tudi še mlado Nejo Dvornik, ki je odlično nastopala v evropskem pokalu. To so tri tekmovalke, ki so najbolje uvrščene med našimi in jim bomo največ pozornosti posvetili tudi v prihodnje. Malo manj pa smo zadovoljni z nastopi Ane Bucik in Maruše Ferk, ki pa sta obe zamenjali opremo pred zdaj že minulo sezono in očitno potrebujeta več časa, da se privadita na novo opremo. Ne glede na vse smo od njiju pričakovali več," je ugotovil Šteharnik.

Članki iz rubrike