stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

zu
zu
2 04.03.2019 12:50:27

Kakšne bodo POSLEDICE za 'pijano razgrajanje' Filipa Flisarja? Odgovorni pojasnjujejo ...

Klemen Brumec
Slovenski smučar prostega sloga Filip Flisar se je prek družbenih omrežij danes še javno opravičil zaradi neprimernega vedenja med pustovanjem na na Ptuju prejšnji konec tedna. Smučarska zveza Slovenije (SZS) se bo o morebitnih ukrepih zoper Flisarja odločala v naslednjih dneh.

Flisar je namreč med petkovim pustovanjem zapletel v incident, ko je pod vplivom alkohola najprej udaril po reklamnem panoju, nato pa še po vetrobranskim steklom policijskega vozila, ki ga je tudi razbil. Ker ga policisti niso mogli umiriti, so ga bili primorani odpeljati na policijsko postajo, kjer so ga pridržali do streznitve in ga v soboto zjutraj izpustili.

Na SZS danes niso želeli podrobno komentirati morebitne ukrepe zveze zoper Flisarja. Njen predstavnik za stike z javnostjo Tomi Trbovc je dejal, da se bo zveza ustrezno odzvala po pogovoru s Flisarjem in predsednikom panoge za smučanje prostega sloga. Morebitne ukrepe naj bi sporočila v roku tedna dni.

"Tekmovalci imajo z zvezo sklenjeno pogodbo, tako da vedo, kaj lahko in kaj ne smejo početi ter kakšne kazni jih lahko doletijo v primeru neprimernega vedenja," je pojasnil Trbovc. Na mariborski policijski upravi so danes potrdili petkovo nočno dogajanje, v katerem se je Flisar najprej fizično znesel nad oglasnim panojem, pozneje pa še nad policijskim avtomobilom. Kot je povedal tiskovni predstavnik Miran Šadl, je storilec najprej začel razbijati oglasni pano, takoj zatem je skočil na intervencijsko vozilo policije ter poškodoval pokrov motorja, hkrati pa z udarcem z roko poškodoval še vetrobransko steklo vozila.


Policisti so ga nato obvladali, ker pa se v očitnem vinjenem stanju ni želel pomiriti in je z dejanjem želel nadaljevati, so ga vklenili in zoper njega odredili pridržanje do streznitve. Kot je še dodal Šadl, ga zdaj čaka plačilni nalog zaradi kršitve javnega reda in miru ter kazenska ovadba zaradi poškodovanja tuje stvari. Flisar je med drugim zaposlen tudi pri Slovenski vojski, kakšne bodo sankcije? Tiskovni predstavnik Simon Korez je za Sportal pojasnil: "Postopka ni in ga tudi ne načrtujemo. Gre za prekršek, ki se bo procesiral tam, kjer so za to pristojni."

Članki iz rubrike