reševalci gasilci avstrija Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo ...

Dejan Süč Svet24.si

Poslanec Svobode se je zmotil, zato je bil sprejet...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

zu
zu
1 22.02.2019 13:39:30

SAJ TO JE NOROOOO! Slovenija, prikloni se ŠTEFANU HADALINU in njegovemu zgodovinskemu uspehu!

Reuters
Nova izvrstna predstava slovenskega alpskega smučarja Štefana Hadalina.

Svetovni podprvak Štefan Hadalin je na kombinacijski tekmi za svetovni pokal alpskih smučarjev v Banskem v Bolgariji osvojil tretje mesto in svoje prve stopničke v pokalu doslej. Zmagal je Alexis Pinturault, svetovni prvak iz Francije, ki je s tem osvojil tudi mali kristalni globus. Drugi je bil sloviti Avstrijec Marcel Hirscher.

Pinturault (1:56,55) je bil 68 stotink pred Hirscherjem, ta pa je le za stotinko ugnal Hadalina.

Miha Hrobat je bil 19. (+2.95), Tilen Debelak 32. (+6.28), Klemen Kosi 34. (+6,36), Boštjan Kline pa je odstopil na superveleslalomu.

Hadalin je bil po superveleslalomu na osmem mestu s sekundo zaostanka za vodilnim Švicarjem Maurom Caviezelom, drugi slovenski finalist Miha Hrobat pa je bil 29. (+2,36). Drugi je bil Avstrijec Vincent Kriechmayr s šestimi stotinkami zaostanka, tretji pa prvi favorit Pinturault (+0,16).

Ko je začel Hadalin svoj slalomski nastop, je bil na čelu Hirscher. Na vmesnih časih je bil Vrhničan hitrejši, na cilju pa je zaostal za stotinko sekunde in najprej ob pogledu na veliki ekran glasno zakričal, nato pa se je še prijel za glavo.



Kljub temu je dosegel najboljši kombinacijski nastop Slovencev v svetovnem pokalu doslej in tudi svojo najboljšo tovrstno uvrstitev doslej. Na zmagovalne stopničke na najvišji ravni se je doslej povzpel le enkrat, in to na nedavnem svetovnem prvenstvu v Areju. Triindvajsetletnik je bil v svetovnem pokalu le trikrat med deseterico, osmi na slalomu v Saalbach-Hinterglemmu 20. decembra lani, deveti na ekipni tekmi v St. Moritzu marca 2016 ter deseti na slalomu v Adelbodnu 13. januarja letos.

Hirscher je tik pod vrh uvrstil z najboljšim časom slaloma in pridobil 18 mest, peti čas slaloma pa je Hadalina popeljal prav toliko mest višje. Pinturault je v slalomu za mesto zaostal za Hadalinom, vendar prepričljivo slavil svojo dvaindvajseto zmago v pokalu, s kateri je še petič v kariero osvojil skupni seštevek pokala v kombinaciji.

Avstrijec Marco Schwarz, dobitnik treh medalj s SP, je superveleslalom končal na 11. mestu, a si je na zadnjem skoku tok pred ciljem poškodoval levo koleno in je že odšel na preglede in zdravljenje v Innsbruck. Zmagovalec kombinacije iz Wengna se tako ne bo mogel potegovati za mali kristalni globus, saj so iz avstrijske ekipe sporočili, da je zanj sezona že končana.

Ob koncu prvega dela tekme se je poškodoval še Hannes Reichelt, ki je nastopil bolj za trening in grdo padel v zgodnjem delu proge ter doživel pretres možganov in dobil precej odrgnin po telesu. Tudi nekdanjega superveleslalomskega svetovnega prvaka (2015) čakajo pregledi v domači Avstriji.

V soboto bo v Banskem ob 11.45 superveleslalom.

Članki iz rubrike