Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

renato-stražar Njena.si

Pred koncem serije Skrito v raju vas čaka še ena...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

rp
rp
0 13.12.2018 13:50:31

Vlaganje v mlade je edina vizija

Jurij Kodrun
Na včerajšnji tiskovni konferenci so predstavili novo sponzorsko sodelovanje med mladinsko reprezentanco naših smučarjev in banko NLB.

Smučarska zveza Slovenije, ki jo je zastopal njen direktor Franci Petek, in banka NLB, njen zastopnik je bil predsednik uprave Blaž Brodnjak, sta se zavezala za dveletno pogodbo, neke vrste mentorstvo nad mladimi smučarji, po večini člani naše selekcije C, ki nastopa na tekmah FIS in občasno tudi že na evropskem pokalu. Pri banki so določili tudi dva mentorja, to sta Mojca Zajc in David Meliken, ki bosta tekmovalce vodila skozi svet bančništva, če bodo potrebovali pomoč. Franci Petek, nekdanji skakalni svetovni prvak, je ob tem izpostavil, da za mlade fante in dekleta šport ne bo vse, ampak bodo uspeli le nekateri. Enako pomembno je tudi njihovo osveščanje in izobraževanje na drugih področjih.

Na tiskovni konferenci je bila prisotna večina fantov in deklet iz C-selekcije, v kateri je trenutno devet deklet in šest fantov, ter dva iz ekipe B, ki jo v novi sezoni trenira dolgoletni reprezentant Mitja Valenčič. Tudi on je povedal, da je vlaganje v mlade edina prava vizija, s čimer sta prav tako soglašala trenerja C-selekcij Aleš Rogelj, ki trenira dekleta, in Aleš Piber, ki bdi nad fantovsko selekcijo. Gre za generacijo, staro od 16 do 20 let, ki se vsaj pri dekletih bori s poškodbami, a ima še veliko možnosti za napredek. »Vsi imajo podobne možnosti, nihče pa ne izstopa toliko, da bi ga lahko posebej izpostavil. Čaka jih še ogromno treningov in šele s časom se bo videlo, kdo je res pravi material. Vsekakor pa lahko že konkuriramo večjim smučarskim nacijam,« je o novi generaciji mladenk in mladeničev povedal Valenčič, ki pa v tej sezoni kolajne na mladinskem SP ne pričakuje.

Članki iz rubrike