Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 14.03.2018 14:05:33

Ali bo tudi slovenski biatlonec bojkotiral tekmo v Rusiji?

www.alesfevzer.com
Norveški biatlonski zvezdnik Ole Einar Bjoerndalen je napoved posameznih držav, da bodo zaradi dopinške politike v Rusiji bojkotirali tekmo svetovnega pokala prihodnji teden v Rusiji, označil za slabo rešitev. "Imam razumevanje za tiste, ki so se tako odločili, a zame to ni rešitev," je za nemško tiskovno agencijo povedal 44-letni Norvežan.

Bojkot tekme v Rusiji so napovedale reprezentance Češke, Kanade, ZDA, Ukrajina, dpa pa je v preteklih dneh omenila tudi Šveda Sebastiana Samuelssona in Slovenca Klemna Bauerja. Ta res ne bo potoval v Tjumen, a v slovenskem taboru bojkota uradno niso potrdili. "Štiri reprezentance tja ne bodo potovale, šest jih prireditev podpira, ostali so nevtralni. Položaj je zelo zapleten in nekako razumem vse vpletene," še pravi Bjoerndalen, a dodaja, da se z bojkotom posameznikov zadeve ne bodo rešile.


Tjumen je bil dolgo sploh vprašljiv. Mednarodna biatlonska zveza je šele med februarskimi olimpijskimi igrami v Pyeongchangu dokončno potrdila finale letošnjega svetovnega pokala v Rusiji in nekatere države so se odločile za bojkot, spet druge so se odločile, da bodo posameznim športnikom prepustile odločitev, ali bodo tam nastopili ali ne.

Stvari so se dodatno zapletle konec prejšnjega tedna, ko so ob robu tekme v Kontiolahtiju na dan pricurljale informacije o novih primerih zlorabe poživil v ruskem taboru. Novico je potrdil kanadski podpredsednik IBU James E. Carrabre, ki je bil med tistimi člani zveze, ki so nasprotovali izvedbi tekem v Rusiji.

Članki iz rubrike