Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
su
su
06.03.2018 18:25:35
Deli članek:

Glavni trener skakalne reprezentance ODLOČNO o tem, ali postaja DOMEN PREVC novi JURIJ TEPEŠ

Martin Metelko

Le tu in tam še Domen Prevc preseneti slovensko športno javnost s kakšnim dobrim izidom.

Domnu Prevcu se po dveh izvrstnih sezonah v skakalni karavani obeta velik korak nazaj, nekatere pa moti predvsem to, da se 18-letnik dobro znajde zgolj na poletih, ki veljajo za povsem drug šport. 

Še posebej po tem, ko je Janus določil, da se bo Domen reprezentanci priključil šele v Vikersundu na poletih, pred tem pa bo v Oslu, Lillehammerju ter v Trondheimu skakal Timi Zajc, ki letos še 'ne sme' na letalnice.

Tako je na mestu morda primerjava z Jurijem Tepešem, ki je prav tako svoje najbolje izide slavil na velikankah, medtem ko je bil drugje bolj kot ne povprečen. 

Martin Metelko

Takšno namigovanje ni všeč glavnemu trenerju slovenske reprezentance Goranu Janusu, ki je sicer priznal, da se mladenič pošteno lovi, a da bojazni, da bi lahko skakal zgolj na velikih naprava, nikakor ni. 

"Ne, ne gre za to. Pri Domnu smo tokrat gledali na potek dosedanje sezone. Vprašali smo se, kaj lahko pričakujemo na tekmah v Oslu, Lillehammerju in Trondheimu in prišli do zaključka, da ima v tem trenutku večje možnosti v Vikersundu. Samo to, drugih skrbi ni."

Le upamo lahko, da bo Domen Prevc kmalu našel prave občutke in se vrnil boljši in močnejši kot v tej sezoni. Četudi letos zgolj na poletih. 

Bobo