stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

STA
STA
0 04.03.2018 11:29:03

Lundbyjeva do zmage v Rašnovu, Križnarjeva tretja

alesfevzer.com
Norveška smučarska skakalka Maren Lundby je zmagala na drugi tekmi svetovnega pokala v romunskem Rašnovu. Druga je bila Nemka Katharina Althaus, tretja pa Slovenka Nika Križnar. Ema Klinec je tekmo končala na osmem, Urša Bogataj je bila 12., Jerneja Brecl pa 14. Vodstvo v skupnem seštevku je zadržala Lundbyjeva.

Lundbyjeva in Althausova sta danes zamenjali mesti na vrhu razpredelnice. Predvsem prvi skok, dolg kar 100 metrov, je Norvežanki prinesel lepo zajetno prednost pred nadaljevanjem. Potem ko je imela sobotna tekma zaradi težav z vetrom zgolj eno serijo, kar je bolje izkoristila Althausova in zmagala, je tokrat Norvežanka spet pokazala, da je letos neustavljiva. Tudi z drugim skokom je bila olimpijska prvakinja prepričljiva, na koncu se je zmage veselila z več kot 20 točkami naskoka. Tokrat je bila najboljša že osmič v sezoni.

Se je pa tokrat na zmagovalne stopničke povzpela v tej sezoni najboljša Slovenka. Za drugim mestom je zaostala zgolj za desetinko točke, tako da bi ob nekoliko daljšem prvem skoku, kjer je pristala pri 91 metrih, lahko posegla tudi višje. Kljub temu je s tretjim mestom zabeležila lep uspeh in precejšnjo bero točk svetovnega pokala.


Dobro so skakale tudi preostale Slovenke. Klinčeva si je osmo mesto razdelila z Nemko Juliane Seyfarth, Bogatajeva je pristala na 12. mestu, Breclova pa na 14. Brez finalnega nastopa sta ostali Katra Komar z 32. in Maja Vtič s 35. mestom.

V skupnem seštevku po 16. tekmi od 19 še naprej premočno vodi Norvežanka Maren Lundby, ki ima 1120 točk ter je tako že zmagovalka svetovnega pokala za sezono 2017/18. Druga je Nemka Katharina Althaus z 820 točkami, tretjeuvrščena Japonka Sara Takanashi jih ima 666. Najboljša Slovenka je Križnarjeva na osmem mestu s 344 točkami, Bogatajeva je deveta s 305, Klinčeva pa deseta s 303.

Naslednja tekma bo v Oslu 11. marca.

Članki iz rubrike