betka Odkrito.si

Vinjena tekmovalka šova povzročila prometno ...

kraljica elizabetha Svet24.si

Na stavnicah poleg konj tudi kraljica

horoskop Svet24.si

Horoskop za ponedeljek, 25. junija

plakat, velenje Svet24.si

Plakati v Velenju z napisi "za družino, za ...

Travis Scott, Kylie Jenner Najstnica.si

Travis Scott in Kylie Jenner skupaj na modni ...

horoskop Petisvet

Astro nasveti: 25.6. do 1.7. 2018

lado bizovicar Njena.si

Lado Bizovičar v zadregi

zu
zu
2 25.02.2018 14:07:57

Kakšna podpora, kakšne NASLOVNICE: Države nekdanje Jugoslavije bron Koširja označile za ŠKANDAL! (video)

Slovenci nismo edini narod, ki smo bron slovenskega deskarja na snegu Žana Koširja označili za prevaro.

Slovenija se je v soboto razveselila še drugega olimpijskega odličja v Pjongčangu, bron slovenskega deskarja na snegu Žana Koširja pa ima grenak priokus. Neizpodbitno dejstvo je, da je Slovenec ciljno črto prečkal pred južnokorejskim tekmecem, a naj bi kasneje prekinil senzor, ki zaustavi čas. Kakorkoli že, protesti niso obrodili sadov, Košir pa se je moral sprijazniti "zgolj" z bronom. 

Slovenski tekmovalec si je zaradi tega prislužil pozornost svetovnih medijev, še najbolj ostri pa so bili mediji iz držav nekdanje Jugoslavije. Hrvati, Bosanci in Srbi niso skoparili s kritikami na račun organizatorjev, še posebej je zmotilo Srbe, ki še dolgo ne bodo pozabili krivice s poletnih olimpijskih iger leta 2008, ko je Milorad Čavić prvi prišel v cilj, a je zmagal Michael Phelps. Srbski plavalec se je takrat preveč narahlo dotaknil stene, zaradi česar je zmaga pripadla Američanu.

"Velika kraja in sramotna na igrah: Slovenec v cilj prišel prvi, nato so sodniki storili nekaj neverjetnega", "Velika krivica na olimpijskih igrah, o kateri so bo govorilo še dolgo časa", "ŠKANDAL NA OLIMPIJSKIH IGRAH Slovenec je v cilj prišel prvi, a srebro je vseeno pripadlo Korejcu" in "Škandal na olimpijskih igrah: Slovenec okraden kot Čavić proti Phelpsu" je le nekaj naslovov medijev iz nekdanje skupne države.

kosir 5

kosir 1

kosir 4

kosir 3

kosir 5

Članki iz rubrike