miša molk Odkrito.si

Cigansko razmišljanje Miše Molk

Porsche Cayenne Svet24.si

15-letnik mamin porsche zapeljal v potok

horoskop_napoved Svet24.si

Tedenski horoskop: če želite premagati negativne...

plakat, velenje Svet24.si

Plakati v Velenju z napisi "za družino, za ...

Travis Scott, Kylie Jenner Najstnica.si

Travis Scott in Kylie Jenner skupaj na modni ...

katastrofa Petisvet

Skrivnostna opozorila - kaj nas čaka?

oriana girotto Njena.si

Grenki spomini: Oriana Girotto o sinu Aleksandru

STA
STA
0 25.02.2018 12:27:50

Norvežani najboljši na zimskih OI doslej, Slovenija 24.

Jakov Fak
alesfevzer.com
Norveška je na XXIII. zimskih olimpijskih igrah v Pjongčangu osvojila po 14 zlatih in srebrnih ter 11 bronastih medalj, skupaj 39, in je postala najuspešnejša država v zgodovini zimskih OI. Slovenija je s srebrom Jakova Faka in bronom Žana Koširja osvojila 24. mesto med 30 državami, ki so osvojile medalje.

Norvežani so na čelu večne lestvice prehiteli Kanado, ki je pred osmimi leti na domačih igrah v Vancouvru kot edina država doslej osvojila 14 zlatih medalj, vendar leta 2010 "le" sedem srebrnih.

V Pyeongchangu je bila z njenim najboljšim zimskim olimpijskim dosežkom druga Nemčija s 14 zlatimi, 10 srebrnimi in sedmimi bronastimi odličji, tretja Kanada (11, 8, 10, skupaj 31), na četrtem mestu pa so bili razočarani v ekipi ZDA (9, 8, 6, skupaj 23).

Gostiteljica Južna Koreja je bila sedma (5, 8, 4) in je skupaj zbrala 17 medalj, kolikor so jih osvojili tudi ruski olimpijski športniki. Ti zaradi s strani države podprtega sistematičnega dopinga niso smeli nastopati pod svojimi državnimi simboli, osvojili pa so 13. mesto z dvema zlatima odličjema, od tega s hokejskim prvim mestom, šestimi srebrnimi in devetimi bronastimi medaljami.

Značke: zoi 2018, medalje

Članki iz rubrike