900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Katja za kratek čas ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 21.02.2018 08:43:58

Peter Prevc začel skakati na hribčkih okoli hiše

www.alesfevzer.com
Slovenski smučarski skakalec Peter Prevc, ki je na olimpijskih igrah v Pyeongchangu zasedel 10. in 12. mesto ter peto mesto ekipno, je za Mednarodno smučarsko zvezo (Fis) povedal, da je s smučarskimi skoki začel tako, da si je okoli hiše gradil hribčke in z njih skakal. Ko so ti hribčki postali hribi, ga je oče vpisal v smučarsko skakalni klub.

Petindvajsetletni Prevc se je za smučarske skoke odločil preprosto zato, ker je bil v tem dober in je užival v skakanju. Njegov ritual pred tekmo je, da spije kavo, ko pride na skakalnico, je dejal v pogovoru za zvezo Fis, ki ga je v obliki videoposnetka objavila na spletni strani.

Prevčev olimpijski junak je legendarni švicarski skakalec Simon Ammann. Ta si je v svoji karieri nabral štiri olimpijske kolajne, vse so bile zlate. S po dvema naslovoma je blestel na olimpijskih igrah v Vancouvru 2010 in Salt Lake Cityju 2002.



Medtem pa ima Prevc dve olimpijski kolajni, srebrno in bronasto, obe si je priskakal pred štirimi leti v Sočiju. Tako ni nenavadno, da ima najlepše olimpijske spomine na igre v Sočiju. Takrat je bila, kot je dejal v videoposnetku, celotna slovenska ekipa "na visoki ravni in smo navijali eden za drugega".

Prevc, ki se sicer z reprezentančnimi kolegi danes poslavlja od Južne Koreje, je še dejal, da uživa v spremljanju vseh olimpijskih športov, a posebno pozornost bo namenil hokeju in smučanju.

Članki iz rubrike