901596_f168_dragonja_promet02t Svet24.si

Poklukar nakazal, da obmejnih muk junija letos še...

toplotna črpalka1 Svet24.si

Obljubljal toplotne črpalke, vzel pa le denar

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj, ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Nina (Melani Mekicar) Njena.si

Melani Mekicar razkrila, kdaj in kje je spoznala ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

STA
STA
0 20.02.2018 15:59:45

V Koreji drama zaradi sadizma med domačimi hitrostnimi drsalkami

Reuters
V Južni Koreji se je spričo nenavadnega dogajanja na ponedeljkovi olimpijski ekipni tekmi hitrostnih drsalk v domačih vrstah razvil pravi škandal. Razlog ni izpad drsalk gostiteljev v četrtfinalu, ampak sadističen odnos hitrejših dveh Korejk do precej počasnejše moštvene kolegice.

Korejke so ostale brez polfinala, potem ko sta Kim Bo-reum in Park Ji-woo v zadnjem delu dirke tretjo članico ekipe Noh Seon-yeong pustili zaostati več sekund, kljub temu, da je za rezultat ključen prav čas najpočasnejše.

Noheva je po dirki planila v jok, a ostala od rojakinj povsem zanemarjena, za nameček pa sta jo pred kamerami kar neposredno okrivili za neuspeh.

"Dobro smo drsale ... a zadnja ni zmogla držati koraka in rezultat je razočaranje," je v namrgodeno pribila Kimova.

Parkova je bila toliko prijazna, da je počasnejšo kolegico imenovala, a prav tako ni uspela skriti jeze: "Saj smo to v resnici od Seon-yeong lahko pričakovali."



Dogodki so sprožili val ogorčenja v Južni Koreji, med drugim je bila sprožen peticija - ta ima že več sto tisoč podpisnikov -, ki poziva k izključitvi Kimove in Parkove iz reprezentance.

"Nacionalna sramota je, da državo na olimpijskih igrah zastopajo ljudje s problematično osebnostjo," piše v peticiji, ki je bila objavljena tudi na uradni strani predsednika države.

Stvar se je zdaj sprevrgla v linč Kimove, ki zna bojda ostati celo brez podaljšanja svoje sponzorske pogodbe. 25-letna svetovna rekorderka, ki je svoje račune na družabnih omrežjih zaprla za javnost, je na novinarski konferenci s solznimi očmi "izrazila globoko obžalovanje in se iskreno opravičila".

Korejski olimpijski komite pozivov za izključitev Kimove in Parkove še ni komentiral.

Članki iz rubrike