mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

matjaž-štraus Njena.si

Delovna akcija: Mojster Matjaž srečen v objemu ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

zu
zu
2 20.02.2018 11:20:09

Slovenski zvezdnik z ameriških naslovnic razložil svojo nenavadno potezo: Zakaj sem to storil? Ker ...

Tit Štante je nepričakovano postal zvezdnik ameriških naslovnic.

Slovenski deskar na snegu Tit Štante, ki je na olimpijskih igrah tekmoval v disciplini snežni žleb, si je prislužil svoje mesto na številnih ameriških naslovnicah. Toda ne po zaslugi svoje predstave, ampak zaradi geste, za katero je poskrbel po svojem nastopu.


Po koncu svojega nastopa je dvignil desko, na kateri se je odlično videl napis #FreeMeekMill. Slovenski olimpijec je s tem izrazil svojo podporo ameriškemu raperju, ki zaradi kršenja pogojne kazni prestaja zaporno kazen.

S tem je dvignil precej prahu, še posebej v Združenih državah Amerike, kjer takšne zgodbe obožujejo. Zdaj so s slovenskim olimpijcem stik vzpostavili mediji iz Filadelfije, od koder prihaja glasbeni zvezdnik, Štante pa je pojasnil, zakaj je to storil. "Zares sem ga začel poslušati, ko je prišel iz zapora in izdal album Dreams Worth More Than Money, na katerem je ena mojih najljubših pesmi. Takrat sem postal njegov veliki oboževalec, podrobno pa spremljam tudi njegov primer," je uvodoma dejal Štante in nadaljeval: "Preden sem to napisal na desko, mi je po glavi rojilo ogromno stvari. Meeku sem želel pokazati, da ima podporo z vseh koncev sveta in ne samo v ZDA. Hkrati sem želel opozoriti na to, da ima pravosodje v ZDA veliko napak in ena od teh se je zgodila tudi v primeru Meeka."

Članki iz rubrike