taja 2 Odkrito.si

Tekmovalka šova na Planet TV tik pred samomorom

Pes v avtomobilu Svet24.si

Kako rešiti ljubljenčka pred okrutno smrtjo?

meghan markle Svet24.si

Ne, Meghan Markle ne bodo pustili na miru. Znova ...

zvonka hocevar Svet24.si

Napačno je parkirala, zato jo skuša odpustiti

Selena Gomez Najstnica.si

Taylor Swift se je na odru pridružila Selena ...

lado bizovicar Njena.si

Lado Bizovičar šokiral mnoge

Kate Middleton Njena.si

Kate Middleton postala tarča posmeha?

STA
STA
0 14.02.2018 16:36:36

Je to NAJMANJ AMBICIOZEN športnik na olimpijskih igrah? 'Nagec' upa, da se na smučeh ne bo ... ZALETEL V DREVO!

vszi
Tudi to so olimpijske igre ...

Eksotični športnik iz Tonge Pita Taufatofua bo na zimskih olimpijskih igrah v Pyeongchangu debitiral v petek v smučarskem teku. Njegovi cilji niso prav visoki. "Prvi korak bo končati, preden ugasnejo luči, to je številka ena. Ne zaleteti se v drevo, to je številka dve," je danes dejal 34-letnik.

Taufatofua je pozornost vzbudil pred dvema letoma, ko se je na odprtju poletnih olimpijskih iger v Rio de Janeiru pojavil z razgaljenim in naoljenim zgornjim delom telesa. Kljub hudemu mrazu se je v enaki opravi kot zastavonoša pojavil tudi na petkovem odprtju iger v Pyeongchangu.

Po Riu, kjer je tekmoval v taekwondoju in izpadel v prvem krogu, je za igre v Južni Koreji presedlal na smučarski tek, čeprav je na snegu preživel zgolj 12 tednov.

Taufatofua, ki se je rodil v avstralskem Brisbanu, a je zelo ponosen na svoje tongovsko poreklo, je danes dejal, da misli resno, ko pravi, da upa, da bo končal olimpijsko preizkušnjo brez večje nezgode - kot je na primer izgubljena smučka.

"V celem življenju sem na snegu preživel 12 tednov, torej bom imel v petek skoraj 13 tednov na snegu, če bom do cilja potreboval teden dni. Upam, da ne, bi bila pa to dobra zgodba, kajne?" je dejal postavni športnik iz Tonge.

"Dejstvo je, da nisem preživel veliko časa na snegu, v petek ne bom osvojil medalje," je bil iskren na novinarski konferenci v Pyeongchangu, na kateri se je gnetlo novinarjev. "Toda v štirih letih jo kdo iz Tonge morda bo. V osmih letih pa morda kdo s Pacifika," je dodal.

Trener Thomas Jacob verjame v svojega varovanca: "Vedno nam govori, da želi končati tekmo, mislim, da jo bo, čeprav je proga zelo težka. Morda bo zadnji, morda ne."

Članki iz rubrike