900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

vladimir-tintor Njena.si

Zgodil se je preobrat, snema se 4. sezona Botrov

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 14.02.2018 13:41:29

Mok poziva južnokorejske navijače k umiritvi strasti

Mednarodni olimpijski komite (Mok) je pozval južnokorejske navijače k umiritvi strasti, potem ko je drsalka na kratke proge Choi Min-jeong zaradi kazni ostala brez olimpijskega srebra na 500 metrov in se je na zmagovalni oder uvrstila Kanadčanka Kim Boutin. Navijači so namreč prepričani, da je Kanadčanka med dirko ovirala Min-jeongovo.

Ljubljenka domačega občinstva Choi Min-jeong je bila sprva uvrščena takoj za zmagovalko, Italijanko Arianno Fontana, vendar jo je žirija nato diskvalificirala zaradi nešportnega ravnanja med dirko. To je prineslo srebro Nizozemki Yari van Kerkhof, bron pa Kanadčanki Kim Boutin.

Vendar pa se korejski navijači nasprotno prepričani, da je nešportno ravnala Boutinova, ki da je ovirala korejsko tekmovalko. Spravili so se na Instagram profil Kanadčanke in ga v le nekaj urah poplavili z več kot 10.000 sporočili, med katerimi so bila tudi mnoga žaljiva. Nato je Boutinova vendarle zavarovala profil s spremembo nastavitev.


Tekmovanje v drsanju na kratke proge je v Južni Koreji izjemno priljubljeno, saj so v tem športu osvojili že 22 zlatih odličij, vključno z zlatom drsalca Lima Hyo-juna na 1500-metrski razdalji na igrah v Pyeongchangu.

Tiskovni predstavnik Moka Mark Adams je ob tem dejal, da komite ne more nadzorovati družbenih omrežij. Je pa vse navijače pozval, naj spoštujejo športnike, podpirajo olimpijski duh in umirijo strasti.

Ni prvič, da so južnokorejski navijači stresli svojo jezo nad konkurenco v svojem priljubljenem športu. Pred štirimi leti v Sočiju je bila Britanka Elisa Christie deležna celo groženj s smrtjo, saj so navijači verjeli, da naj bi eno od južnokorejskih tekmovalk med dirko tako odrinila, da je ta padla.

Značke: zoi 2018, sta

Članki iz rubrike