sebastjan cimerotić Odkrito.si

Sebastjan Cimirotič ima velike težave

domžale, ekološka bomba, odlagališče Svet24.si

FOTO: So prebivalci na obrobju Domžal na pragu ...

Netta Barzaila Svet24.si

Kljub zmagi se prihodnja Evrovizija morda ne bo ...

zvonka hocevar Svet24.si

Napačno je parkirala, zato jo skuša odpustiti

Selena Gomez Najstnica.si

Taylor Swift se je na odru pridružila Selena ...

Meghan Markle Njena.si

Meghan Markle se je javno posmehovala svojemu ...

Kate Middleton Njena.si

Kate Middleton postala tarča posmeha?

STA
STA
0 14.02.2018 08:59:20

Po moškem smuku in ženskem veleslalomu veter odpihnil tudi ženski slalom

Reuters
Močan veter še vedno povzroča velike preglavice v olimpijski Južni Koreji. Prireditelji zimskih olimpijskih iger v Pyeongchangu so bili prisiljeni zaradi vetra odpovedati slalom alpskih smučark, je sporočila Mednarodna smučarska zveza. Odpadli slalom bodo skušali izpeljati v petek. V četrtek ostajata na sporedu moški smuk in ženski veleslalom.

Po krajšem zatišju se je veter znova okrepil nad prizorišči v alpskem smučanju nad Jeongseonom, kjer so na sporedu hitre discipline, in Yongpyongom, kjer so na sporedu olimpijske tehnične discipline alpskega smučanja.

Na start tekmovalnih preizkušenj na obeh prizoriščih tekmovalke in tekmovalce prepeljeta gondoli, ki se samodejno zaustavita ob prevelikem nihanju zaradi vetra.

Najprej so za eno uro prestavili začetek današnje slalomske preizkušnje za alpske smučarke, nato še za pol ure, vendar pa veter ni izgubil svoje moči. Zaradi varnosti se je nato tekmovalna žirija odločila za odpoved preizkušnje ter prestavitev na petek.

Slovenske predstavnice v slalomu so Ana Bucik, Maruša Ferk in Meta Hrovat. Prva favoritinja za naslov je Američanka Mikaela Shiffrin, ki je še kot 18-letnica dobila olimpijsko slalomsko preizkušnjo pred štirimi leti v Sočiju, v letošnji sezoni svetovnega pokala pa je dobila pet klasičnih slalomov od sedmih.

Nova odpoved pomeni nove skrbi in dodatne težave za prireditelje olimpijskih iger, kako navkljub slabim vremenskim okoliščinam spraviti pod streho vsa tekmovanja alpskih smučarjev in smučark. Tako v četrtek kot v petek se obeta natrpan smučarski spored. Če bo veter še naprej nagajal prirediteljem olimpijskih iger, bi lahko organizatorji izgubili nadzor nad olimpijskim programom.

Zaradi vetra sta bila na četrtek prestavljena že moški smuk in ženski veleslalom, na novem petkovem sporedu pa je ob ženskem slalomu še moški superveleslalom. Smuk je bil najprej na sporedu v nedeljo, veleslalom pa v ponedeljek.

V torek so od smučarskih disciplin za zdaj izpeljali le moško alpsko kombinacijo, na kateri je prvo zlato olimpijsko kolajno osvojil avstrijski as Marcel Hirscher, od štirih Slovencev sta se dva uvrstila v najboljšo deseterico, Štefan Hadalin z osmim mestom in Klemen Kosi z desetim.

Članki iz rubrike