Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
08.02.2018 18:35:42
Deli članek:

Tudi Američani imajo svojega »Faka«

Reiuters

Ne le Slovenci, tudi Američani so uspeli zakomplicirati izbor zastavonoše, tudi onstran velike luže je izbor tistega, ki bo danes s The Stars and Stripes v rokah korakal na čelu najštevilčnejše zasedbe iger 2018, dvignil nemalo prahu.

Zastavonošo ZDA z glasovanjem ponavadi določi osem zimskih zvez v tej državi: biatlon, bob, karling, umetnostno drsanje, hokej, sankanje, smučanje in hitrostno drsanje. In letos je bil izid izenačen, sankačica Erin Hamlin in hitrostni drsalec Shani Davis sta prejela po štiri glasove, pa so nosilca določili z - metom kovanca. Zastavo bo nosila Hamlinova, Davis pa z razpletom ni bil ravno zadovoljen, vsaj tako gre sklepati po zapisu na socialnem omrežju.

»Sem Američan, in ko sem na igrah 2010 slavil na 1000 metrov, sem postal prvi Američan, ki je ubranil zmago v tej disciplini. @TeamUSA je nečastno vrgel kovanec, da je določil nosilca zastave 2018. Ni problema. Lahko počakam do 2022,« je zapisal, zapisu pa pristavil pomenljiv »hashtag« #BlackHistoryMonth2018.

Davis je seveda temnopolt, na kaj je namigoval s tem zapisom, pa prepuščamo vam. Podobno kot slovenska, pa je tako v Pjongčang tudi ameriška odprava prispela z nekaj odvečne, nepotrebne prtljage.