Bankomat Svet24.si

Ste ostali brez gotovine, vaša bančna kartica pa...

merkur 1 Svet24.si

Intuitivni čas retrogradnega Merkurja obrnimo ...

borut petek Necenzurirano

Nekdanji Janšev zaupnik je zdaj milijonar. Kdo ga...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

doncic Ekipa24.si

Prihajajo Luka 3! Dončić bo kmalu predstavil ...

STA
STA
0 08.02.2018 12:06:00

Saj ni res, pa je: Veliko, GROMOZANSKO priznanje za slovenski šport, reprezentanca ZDA bo trenirala in igrala tudi po slovenskih notah!

Novo veliko priznanje za slovenski šport.

Luka Slabe, slovenski odbojkarski strokovnjak, ki zadnja leta deluje na ameriški univerzi Brigham Young, je dobil novo priznanje. K sodelovanju ga je povabila ameriška zveza; nekdanji selektor slovenske moške reprezentance bo pomočnik selektorju ženske reprezentance ZDA Karchu Kiralyju.

"Rad bi se zahvalil ameriški zvezi in selektorju Kiralyju, da sta mi dala priložnost. Deloval bom v reprezentanci, ki je med najboljšimi na svetu. Vesel sem, da se bom vrnil na mednarodna prizorišča, kjer sem preživel večino svoje kariere. Upam, da bom lahko svoje izkušnje prenesel na ekipo in strokovni štab," je dejal Slabe, ki je s svojo moško ekipo BYU dvakrat zaporedoma osvojil drugo mesto na univerzitetnem prvenstvu ZDA.



Ljubljančan, nekdanji reprezentant, ki je v svoji trenerski karieri vodil Kropo, Calcit Volley, ACH Volley, Posojilnico Dob in slovensko selekcijo, se bo ameriški reprezentanci pridružil po koncu univerzitetne sezone.

"Luka rad pomaga vsem okoli sebe. Razume vse skrivnosti te kompleksne igre, je pa tudi priden delavec, verjamem da lahko spravimo reprezentance do ravni, na kateri še ni bila," pa je Slabeta pohvalil Kiraly.

Značke: odbojka, zda

Članki iz rubrike