Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
zu
zu
29.01.2018 08:29:52
Deli članek:

Kraljica slovenskega smučanja Tina MAZE po sanjskem vikendu udarila po SLOVENSKEM trenerju, njene OSTRE besede še kako odmevajo!

Grega Wernig
Tina Maze

Ana Bucik je po petkovem tretjem mestu v kombinaciji v nedeljo veliko pričakovala od svoje paradne discipline - slaloma, na koncu pa osvojila 26. mesto, a zaradi prevelikega zaostanka ostala brez točk.

Po tekmi se je oglasil glavni trener slovenske ženske ekipe za tehnične discipline Denis Šteharnik, ki je za napako - Bucikova je v finalu na koncu začetne strmine zdrsnila na bok ter ostala brez točk, okrivil proizvajalca smuči. "Bili so kar naporni dnevi, predvsem za Bucikovo, tako da ji je na koncu morda malo popustila koncentracija, a tega se mora navaditi v svoji karieri. Žal se ji je pripetila napaka, mislili smo, da bomo lahko šli v Stockholm. To ni bilo dobro. Nismo zadovoljni z materialom proizvajalca, na katerem smučamo, se pravi s slalomskimi smučmi. Smo edini v svetovnem pokalu, ki smo na njih. Izrazito se vidi, da prevladujeta dve firmi, mogoče še malo tretja, vsi ostali pa zelo težko pridemo zraven. Tu bo treba narediti korak naprej, drugače smo nekonkurenčni. Na določenih postavitvah težko pridemo med dvajset," je opozoril Šteharnik.

Danes zjutraj pa se je z ostrim in kritičnim zapisom oglasila najboljša slovenska smučarka Tina Maze, ki pri Stöckliju, na katerem je tudi sama osvajala izjemne uspehe, po končani karieri pomaga v vlogi svetovalke. "Krasen vikend za Stöckli, trener pa takole čez material. Bo treba več in BOLJŠE testirati, trenirati in se prilagajati na določenih postavitvah ter včasih upoštevati nasvete Stöcklija prej," je bila do besed Denisa Šteharnika v svojem zapisu na twitterju kritična Mazejeva.