Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 28.01.2018 22:47:25

Slovenski jadralki zmagali na regati svetovnega pokala v Miamiju

Reuters
S plovom za odličja se je v Miamiju končala prva letošnja regata za svetovni pokal, na kateri sta v razredu 470 slavili Slovenki Tina Mrak in Veronika Macarol. Gre za njuno krstno zmago v svetovnem pokalu ter največji uspeh na tej ravni tekmovanj.

Regata se je začela v torek, ko je bilo v Miamiju komajda kaj vetra. V danih pogojih sta Portorožanki zasedli peto mesto. Drugi tekmovalni dan je ponudil nekoliko več vetra, Mrakova in Macarolova pa sta z uvrstitvami v prvi deseterici pokazali, da se bosta borili za najboljša mesta. Od srede naprej pa sta z odličnim jadranjem pokazali, da spadata med glavne favoritinje za končno zmago.

To je postalo dokončno jasno v soboto, ko sta z dvema prvima in tretjim mestom prepričljivo prevzeli vodstvo v skupnem seštevku.


V današnjem plovu za odličja sta svojo odlično pripravljenost le še potrdili z drugim mestom v plovu za odličja in se zasluženo veselita svoje prve zmage na regatah svetovnega pokala. Drugo mesto sta zasedli Poljakinji Agnieszka Skrzypulec in Irmina Mrozek Gliszczynska, tretje pa Japonki Ai Kondo Yoshida in Miho Yoshioka.

Slovenski jadralki, članici kluba Pirat iz Portoroža, sta lani na svetovnem prvenstvu olimpijskega razreda 470, ki se je končalo v Solunu, osvojili bronasto medaljo.

To je bilo prvo odličje na svetovnih prvenstvih za omenjeno slovensko posadko, pred tem pa sta bili že evropski prvakinji in bronasti na prvenstvu stare celine. Na olimpijskih igrah v Riu de Janeiru sta osvojili šesto mesto.

Članki iz rubrike