testenine črvi odpoklic Svet24.si

Odpoklic izdelka: Na trgovskih policah so se ...

merkur 1 Svet24.si

Intuitivni čas retrogradnega Merkurja obrnimo ...

borut petek Necenzurirano

Nekdanji Janšev zaupnik je zdaj milijonar. Kdo ga...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

andrej-hofer 1 Njena.si

Razočaranje za gledalce: Andrej Hofer ne bo ...

doncic Ekipa24.si

Prihajajo Luka 3! Dončić bo kmalu predstavil ...

STA
STA
0 13.01.2018 21:35:25

Poškodba najboljše madžarske smučarke pri padcu na superveleslalomu

Najboljša madžarska alpska smučarka Edit Miklos se je poškodovala pri padcu na današnjem ženskem superveleslalomu v Bad Kleinkirchheimu. Madžarko so po padcu tik pred ciljem morali prepeljati s helikopterjem v bolnišnico v Beljaku s sumom poškodbe kolenskih vezi.

V Romuniji madžarskima staršema rojena Mikloseva, ki je do leta 2011 nastopala za Romunijo, je poskrbela za prve madžarske stopničke v svetovnem pokalu alpskih smučark. Januarja 2015 je bila tretja na smuku v St. Moritzu, ko je zaostala le za Švicarko Laro Gut in Avstrijko Anno Veith, takrat še Fenninger.


Tretja je bila tudi decembra 2016 na smuku v Lake Louisu, na katerem je bila druga Gutova, zmagala pa je Ilka Štuhec. Mikloseva si je že lanskega januarja pri padcu na smukaškem treningu v Zauchenseeju huje poškodovala koleni ter je izpustila preostanek sezone.

V Bad Kleinkirchheimu je v nedeljo na sporedu še smuk, ki je vprašljiv zaradi slabe preparacije proge. To je precej načelo pretoplo vreme. Pred smukom z začetkom ob 11.15 naj bi alpske smučarke progo že ob 9. uri preizkusile na treningu z rezervnega starta smuka.

Članki iz rubrike