900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 13.01.2018 18:43:59

Čater potrt po kombinaciji, a po smuku znova prešerne volje

Reuters
Slovenski smukači prizorišče spektakularnega smuka na najdaljši progi v svetovnem pokalu zapuščajo zadovoljnih obrazov. Martin Čater je v Wengnu na progi Lauberhorn pristal tik pod deseterico na 11. mestu. S tem dosežkom je postavil najboljši smukaški izid kariere in izid sezone. Zadovoljen je bil tudi Boštjan Kline, ki je znova zaupal materialu.

S 4270 metri dolgo progo je najprej pred 35.000 domačimi navijači opravil domači predstavnik Beat Feuz in s časom 2:26,50 postavil nedosegljivi cilj za ostale tekmovalce. Še najbolj se mu je približal vodilni smukač svetovnega pokala Norvežan Aksel Lund Svindal, ki je zaostal 18 stotink sekunde, na stopničke pa je prišel še Avstrijec Matthias Mayer.

Najboljšo slovensko uvrstitev je tudi danes dosegel Čater, ki pa je posegel precej višje kot na petkovi alpski kombinaciji, na kateri je pristal na 26. mestu. Na svojem drugem smukaškem nastopu v 24 urah na progi Lauberhorn je s startno številko 32 za zmagovalcem zaostal 1,84 sekunde in je prišel do najboljšega dosežka kariere v tej disciplini oziroma do četrtega najboljšega nasploh v svetovnem pokalu. Na smukih v Wengnu sta se doslej od Slovencev bolje odrezala le Andrej Jerman in Andrej Šporn.

"Poskusil sem se maksimalno spopasti s progo in mislim, da mi je kar dobro uspelo. Že iz starta in potem v zgornjem delu sem začutil, da res leti, da smuči gredo in res je bilo fajn voziti. Mogoče mi Brueggli-S ni čisto uspel, a je bilo ostalo zelo dobro in sem zelo zadovoljen," je dejal Čater.


Odlično je odpeljal tudi zadnjih nekaj sto metrih: "Kaj pa vem, mislim, da tam že vse precej pečejo noge. Potem z voljo in borbenostjo narediš svoje. Čisto zadnji odsek sem dobro odvozil že na treningih, tako da sem vedel, kaj moram narediti in mi je dobro uspelo." Med dobitnike točk se je uvrstil tudi Kline, ki je za Feuzom zaostal 2,38 sekunde, kar je zadoščalo za njegov najboljši smukaški izkupiček v sezoni.

Glavni trener slovenske ekipe Peter Pen ni skoparil s pohvalami: "Bil je kraljevski smuk, pravi smukaški praznik, prva tri mesta so šla najboljšim trem, najbolj kompletnim smukačem. Martin je dobro smučal. Včeraj je bilo težko, bil je utrujen in potrt. Danes smo bili kljub temu zgodnji in prvi na terenu, da smo se aktivirali in pripravili. Marti je odsmučal res dobro, to je v temu trenutku najboljši rezultat za našo ekipo, zanj pa sploh."

"Pohvalil bi tudi Boštjana, čeprav je imel v zgornjem delu relativno velik zaostanek. Drugače pa je imel dober pristop, začutil je samega sebe in to je v temu trenutku dober rezultat, na katerem lahko gradimo. Kar smo si decembra zadali, smo preko novega leta naredili. Mislim, da smo rešili problem materiala. Neka gotovost je prišla nazaj med fante, zdaj pa se bo treba pripraviti na naslednji teden in upam, da bomo potrdili in še izboljšali rezultate od danes."

Nove preizkušnje specialiste za hitre discipline čakajo naslednji konec tedna v avstrijskem Kitzbühlu: "To je nova zgodba. Tam nas pričakujeta sneg in prava zima. Tja gremo z dobro popotnico iz Wengna. Za trenutek smo lahko zadovoljni. A imamo druge, višje cilje, proti njim stremimo in zato živimo," je sklenil Pen.

Članki iz rubrike