Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 03.12.2017 22:06:44

Hirscherju v Beaver Creeku 46. zmaga, Kranjec 14., Hadalin 16.

Štefan Hadalin
Arsen Perić
Avstrijec Marcel Hirscher je zmagovalec veleslaloma za svetovni pokal alpskih smučarjev v Beaver Creeku v ameriškem Koloradu. Na prvem veleslalomu sta se izkazala oba slovenska predstavnika, Žan Kranjec je osvojil 14. mesto, Štefan Hadalin pa je s 16. mestom osvojil najboljši dosežek na veleslalomih v svetovnem pokalu.

Nemec Stefan Luitz je bil najhitrejši v prvi vožnji, vendar pa v finalu ni bil kos najboljšemu smučarju zadnjih šest zim Hirscherju, ki je slavil z najhitrejšo vožnjo druge proge. Norvežana Henrika Kristoffersena na drugem mestu je ugnal za kar 88 stotink sekunde. Luitz pa se je z zaostankom 1,03 sekunde moral zadovoljiti s tretjim mestom.

Oba slovenska finalista sta osvojila točke. Kranjec je bil po prvi vožnji 15. Navdušil pa je Hadalin, ki se je v finale prebil iz ozadja. S številko 60 na startu je ob prihodu vpisal 28. čas. V finalu pa je s četrtim časom na drugi progi osvojil svoje prve veleslalomske točke v svetovnem pokalu. Hadalin je vodstvo prevzel s kar 2,41 sekunde prednosti pred takrat vodilnim. Šestnajsto mesto je njegov drugi najboljši dosežek v svetovnem pokalu, potem ko je bil letos januarja na slalomu v Wengnu 15.



Potem ko je zaradi slabega vremena odpadla moška veleslalomska premiera v Söldnu, je tekmovanje v Beaver Creeku prva veleslalomska preizkušnja v sezoni.

Po koncu severnoameriške turneje se bo karavana preselila v Evropo, kjer se bo svetovni pokal nadaljeval v francoskem Val d'Iseru v Savojskih Alpah z veleslalomom in slalomom. Do konca svetovnega pokala v Aareju bodo nato na sporedu še veleslalomi v Alta Badii, Adelbodnu, Garmisch-Partenkirchnu in Kranjski Gori.

Članki iz rubrike