900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Katja za kratek čas ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 03.12.2017 14:14:51

Apotekarjeva sedma v Tokiu, trener Fabjan zadovoljen

Nikola Miljković
Mladinska evropska prvakinja Klara Apotekar je danes v okviru priprav nastopila na tekmi za grand slam v Tokiu. V kategoriji do 78 kilogramov je osvojila sedmo mesto. Že v soboto je olimpijska prvakinja Tina Trstenjak med borkami do 63 kg osvojila bron.

Apotekarjeva je nastopila v konkurenci 22 bork in najprej vknjižila dve zmagi, nato pa morala priznati premoč Japonki Shori Hamada. V repasažu je bila od varovanke Urške Žolnir boljša še ena Japonka Ruika Sato, tako da se je Apotekarjeva morala zadovoljiti s sedmim mestom.

Danes je v slovenskem kimonu nastopila še Anka Pogačnik, a v prvem krogu konkurence do 70 kg izgubila proti Britanki Sally Conway in ostala brez uvrstitve. V Tokiu je nastopalo 417 borcev in bork iz 61 držav.



"Zelo pomembno je, da Tina ni prekinila serije osvajanja kolajn. Zaradi poškodbe septembra na EP seveda ni v polni pripravljenosti in glede na to sem z njenimi nastopi lahko zadovoljen. Tudi Klara je nastopila zelo dobro za prvo leto v tej kategoriji in med drugim premagala petouvrščeno tekmovalko z olimpijskih iger, a seveda jo čaka še veliko dela," je iz kitajske prestolnice za STA sporočil trener Marjan Fabjan.

Ta v tem trenutku spremlja predvsem japonske tekmece, ki so se odločno lotili projekta domačih olimpijskih iger v Tokiu 2020 in pri tem ničesar ne prepuščajo naključju. "V vsaki kategoriji imajo več odličnih tekmovalcev in ničesar ne prepuščajo naključju. Trenirajo, kot da si želijo svetovno prevlado," je še dejal tvorec večine slovenskih judoističnih uspehov, ki bo na pripravah na Japonskem ostal še dober teden dni, že pred njim je na Japonsko na priprave pripotovala skupina judoistov okrog Petre Nareks, zadnjo pa bo v Deželo vzhajajočega sonca popeljal Igor Trbovc.

Značke: judo, velika nagrada

Članki iz rubrike