blagajna, denar, kraja Svet24.si

V centru Ljubljane sta otroka učila tatinske ...

melone Svet24.si

Dišeča melona za hidracijo telesa in zaščito ...

grad-poženik Necenzurirano

Bi kupili grad? Prodaja se tudi zaradi bivšega ...

tina gaber robert golob pl Reporter.si

Redek prizor: Robert in Tina, Janez in Urška so ...

nogomet slovenija - srbija Ekipa24.si

Dan D za Slovence! V Kölnu obračun z Anglijo za ...

Foto 1 Njena.si

Žena slovenskega pevca zaradi raka umrla stara 33...

koln nogomet siddharta euro 24 mm Ekipa24.si

Kakšna norišnica! Nepozabni prizori s koncerta ...

STA
STA
0 08.09.2017 15:28:55

Skakalke brez napake skozi kvalifikacije v Čajkovskem

Najboljše smučarke skakalke so v Rusiji na zadnji postaji letošnje poletne velike nagrade. V Čajkovskem vseh pet slovenskih predstavnic ni imelo težav z uvrstitvijo na sobotno predzadnjo tekmo tega poletja.

V kvalifikacijah 52 skakalk je bila najboljša Slovenka Maja Vtič, lani tretja v Čajkovskem. Vtičeva je v kvalifikacijski seriji, ki je minila z nekaj prekinitvami, pristala pri 89,5 metrih, skupaj 98,4 točke pa je bilo dovolj za 7. mesto.

Tik za deseterico je s pol metra krajšim skokom in 97,1 točkami končala Urša Bogataj na 13. mestu, zelo blizu pa sta bili tudi Špela Rogelj na 15. in Katja Požun na 16. mestu. Emi Klinec se skok ni najbolj posrečil, a se je na tekmo vseeno prebila brez težav z 20. mestom. Ob odsotnosti vodilne v skupnem seštevku, Yuki Ito je kvalifikacije dobila Sara Takanashi, ki je kot edina danes skočila preko stotice, 100,5 metra, zbrala pa je 127,9 točke. Na drugem mestu je Francozinja Lucile Morat zaostala kar 11,7 točke.



Na treningu sta bili v prvi seriji zelo razpoloženi Klinčeva in Bogatajeva. Prva je s 85,5 metra imela drugo oceno, druga pa z 88 metri tretjo oceno med vsemi. Poleg Bogatajeve, ki je v drugi seriji z 89 metri imela še šesto oceno, je največjo konstantnost prikazala Vtičeva z deveto in osmo oceno posamezne serije za trening. S 96 in 97,5 metra je bila nesporna kraljica treninga Takanashijeva.

Tekma se bo v soboto začela ob 10. uri po slovenskem času.

Značke: smučarski skoki, sta

Članki iz rubrike