Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

masterchef, tekmovalci, 10 Njena.si

Master Chef: Jajca usodna za prvega tekmovalca

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

STA
STA
0 07.09.2017 15:32:02

Slovenskim namiznoteniškim igralcem na EP ponagajal žreb

Bojan Tokić
alesfevzer.com
Od srede, 13., do nedelje, 17. septembra bo v Luxembourgu ekipno evropsko namiznoteniško prvenstvo. Tudi s slovenskima reprezentancama, v ospredju zanimanja bo zagotovo moška ekipa, ki se je v kvalifikacijah, potem ko je bila boljša od favorizirane Poljske in Belgije, uvrstila v elitno divizijo in bo igrala med 16 najboljšimi reprezentancami.

Žreb Slovencem, ki bodo pod vodstvom selektorja Jožeta Urha nastopili v postavi Bojan Tokić, Darko Jorgić, Deni Kožul in Jan Žibrat, ni bil naklonjen, saj so jih izžrebali v skupino B, v kateri so še branilka naslova Portugalska, Avstrija in Slovaška. V četrtfinale napredujeta najboljši dve ekipi iz štirih skupin, skupina B se križa skupino A, v kateri bo prvi favorit Nemčija, v njej pa bodo še Hrvaška, Španija in Belorusija.

"Če bi skupine sami sestavljali, bi najbrž težko sestavili težjo. V skupini imamo zadnja dva evropska prvaka in Slovaško, ki je v zadnjih trenutkih dobila dovoljenje, da registrira dva Kitajca, tako da bodo tudi ona zelo močna. A kar je, je. Mogoče je celo dobro, da nas je sreča zapustila zdaj, ko smo še zeleni in ko realno še nimamo možnosti za najvišje domete, kot čez nekaj let. Dober žreb bomo potrebovali, ko bomo dozoreli," se nad žrebom niti ne pritožuje preveč selektor Urh, ki upa predvsem na spodbudne predstave svojih izbrancev. Če bodo pokazali dober odpor favoritov, bo zadovoljen, čeprav v skupini na računu ne bo niti ene zmage.

"V dvoboje moramo iti sproščeno, ne bomo favoriti, ne smemo si zadati nekega pritiska. Za fante to ne sme biti pritisk, ampak velik izziv. Zagotovo se nas vsi bojijo, koliko nam bo to uspelo unovčiti, pa bomo videli. Smo nevarni, vendar znamo tudi nihati v igri, na odgovore, kako bo tokrat, pa bo treba še malo počakati. Uvrstitev nam ne sme biti prioriteta, tako ali tako ne izpade nihče, nihče pa niti ne dobi posebne nagrade v smislu naslednjih kvalifikacij," meni Zasavčan, ki je čez poletje izpeljal program treningov, kot ga ekipa ni imela že dolgo.



"Nisem hotel priprav, izvedenih na pol, kot je bilo to v zadnjih letih. Tako smo imeli najprej kondicijske treninge v Planici, nato tehnični trening v Nemčiji, pa nekaj tekmovanj, zdaj pa priprave končujemo v Saarbrücknu. Fantje so že odigrali nekaj tekem v bundesligi, zadnja tekmovanja kažejo, da sta Jorgić in Kožul nevarna vsem, nekoliko slabši je zaenkrat Tokić. A se bo pobral, zagotovo bo na prvenstvu boljši, kot je bil na mednarodnih turnirjih v Bolgariji in na Češkem," je prepričan selektor.

Ženske bodo igrale v drugi kakovostni diviziji, in sicer v skupini H, v kateri bodo prve nosilke Angležinje, Grkinje in Izraelke. Za Alex Galič, Manco Fajmut, Katarino Stražar in Ano Tofant mora biti cilj prvo mesto v skupini, že v kvalifikacijah so namreč že dokazale, da so Angležinjam, prvim nosilkam skupine, najmanj enakovredne.

Slovenci bodo prvo tekmo odigrali 13. septembra ob 13. uri proti Portugalcem, Slovenke, ki jih vodi Vesna Ojsteršek Drnovšek, pa tri ure pozneje proti Izraelu.

Značke: namizni tenis, ep

Članki iz rubrike