asteroid Svet24.si

Mimo Zemlje drvi asteroid v velikosti nogometnega ...

poletje, pahljača, vročina Svet24.si

Preprosti triki, kako ohladiti dom, če nimate ...

litijska-stavba Necenzurirano

Naš denar gre za njihove nagrade in jahte. Zato, ...

tina gaber robert golob pl Reporter.si

Skrivnost drugega polčasa: vlada Roberta Goloba s...

doncic slovenija Ekipa24.si

Kraljevsko! Dončić ne skriva navdušenja, ...

jožef-mastnak Njena.si

Ljubezen na vasi: Jožefa ustvarjalci šova niso ...

stojanovic ronaldo slovenija portugalska Ekipa24.si

Padajo rekordi! Česa takšnega še ne, na liniji ...

STA
STA
0 02.09.2017 10:49:29

Na Novi Zelandiji začetek deskarskega svetovnega pokala

S kvalifikacijami v snežnem parku se bo jutri v Cardroni na Novi Zelandiji začel svetovni pokal v deskanju na snegu. V močni mednarodni konkurenci se bodo za ponedeljkov finale, kamor se uvrsti deset deskarjev in šest deskark, borili tudi Slovenci Tim Kevin Ravnjak, Tit Štante, Kaja Verdnik in Eva Kralj.

Že dan potem se karavana s snežnega parka seli v sosednji snežni žleb. Konec naslednjega tedna deskarje namreč čaka še druga tekma za svetovni pokal. Tudi v najstarejši olimpijski disciplini prostega sloga bosta Slovenijo zastopala Ravnjak in Štante v moški konkurenci, v ženski pa bo nastopila Verdnikova.

Slovenski deskarji prostega sloga pod vodstvom trenerja Matevža Pristavca v parku in žlebu na prizorišču, ki tekme svetovnega pokala gosti vsako drugo leto, vadijo že od 23. avgusta. Včeraj so v parku opravili tudi prvi uradni trening, danes jih čaka še drugi.


"Razmere v tem trenutku niso najboljše, saj je podlaga precej ledena, poleg tega nas ovira še megla," je sporočil Pristavec in dodal: "V obeh disciplinah bo konkurenca izredno močna. Tu so med drugim Američani s superzvezdnikom Shaunom Whitom, pa Kelly Clark in Jamie Anderson, Švicarji, Avstrijci ... Tako kot vedno bodo med favoriti za vrh vedno močni Kanadčani, Japonci, Kitajci, Avstralci, Finci, Norvežani in seveda tudi domačini. Za dobro uvrstitev bo potrebna vožnja povsem brez napak. V kvalifikacijah bodo imeli vsi dve priložnosti, saj šteje le ena, boljša."

Reprezentanca se bo v Evropo vrnila sredi septembra. "Sledi nekaj regeneracije, že konec meseca pa se selimo v švicarski Saas Fee, kjer bomo nadaljevali priprave," še dodaja glavni trener slovenske ekipe, ki se je že tradicionalno zbrala na poletnih skupnih kondicijskih pripravah na Rogli, tem pa so sledili snežni treningi na francoskem ledeniku Les 2 Alpes.

Po uvodu na Novi Zelandiji deskarje čaka še niz tekem v akrobatskih skokih po velemestih (Koebenhavn, Milano, Peking, Mönchengladbach), na klasična prizorišča v zimskošportna središča se svetovni pokal deskarjev prostega sloga vrača šele decembra v ZDA (Copper Mountain), kamor se bo slovenska ekipa na trening opravila že konec novembra.

Članki iz rubrike