Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
su
su
04.03.2017 18:53:47
Deli članek:

Tepeš: Zelo sem jezen na sodnike, malo pa tudi nase

Nikola Miljković

Upi po zares vrhunski uvrstitvi Slovenije na ekipni tekmi svetovnega prvenstva v Lahtiju so splavali po vodi že po padcu Jurija Tepeša v prvi seriji. Za njim pa niso blesteli niti preostali slovenski orli.

Zmagali so Poljaki pred Norvežani in Avstrijci, četrti pa so bili Nemci. Slovenska reprezentanca se je na današnji tekmi tekmi tako morala zadovoljiti s petim mestom. Daljavo dneva je med varovanci trenerja Gorana Janusa postavil Peter Prevc, ki je skočil 127,5 metra.

»Skoki so bili dobri, saj so bile razmere v drugi seriji zelo težke, kljub temu smo vsi skupaj pokazali tisto, česar smo trenutno sposobni, vodilne ekipe so bile danes boljše od nas,« je po ekipni tekmi nastope Slovencev v pogovoru za TV Slovenija ocenil v lanski sezoni nepremagljivi Peter Prevc, ki pa mu letos ni šlo vse po načrtih.

Na tem prvenstvu je osvojil četrto mesto v ekipni mešani tekmi, peto v ekipni, ter deveto in enajsto na posamičnih tekmah. »To svetovno prvenstvo je nekakšen odsev celotne sezone, ko so se mi v skoke prikradle napake. Rečem lahko, da na SP nisem pustil večjega pečata. Zdaj me čakajo novi izzivi, zanimivo bo, saj nas čaka še norveška turneja, bomo videli,« je po zaključenem prvenstvu dejal najstarejši od bratov Prevc.

Slabše volje je bil že po prvi seriji Tepeš. Menil je, da je padel za črto, ki označuje konec območja za podajanje ocen sodnikov, a je kljub temu dobil nekatere nižje ocene. »Sem zelo jezen na sodnike, zaradi tistega, kar so naredili v prvi seriji. Malo sem jezen tudi nase, malo pa na sodnika, ki izpušča skakalce z rampe,« se je za nacionalko še ob vetrovne razmere obregnil Tepeš.

Svetovnega prvenstva je za slovenske orle konec, ciljev, postavljenih pred njim pa niso izpolnili.