Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
04.03.2017 18:21:33
Deli članek:

Martin Fourcade se bo odločil po OI 2018

Francoski biatlonski zvezdnik Martin Fourcade je po današnji zmagi v zasledovalni tekmi za svetovni pokal v PyeongChangu dejal, da se bo o nadaljevanju svoje blesteče kariere odločil po koncu olimpijskih iger, ki bodo prihodnje leto v Južni Koreji.

Fourcade je danes v PyeongChangu zmagal že dvanajstič v sezoni, s čimer se je izenačil z legendarnim Norvežanom Olejem Einarjem Bjoerndalnom, ki mu je takšen dosežek uspel v sezoni 2004/5. V nadaljevanju sezone ima 28-letni Francoz, ki je s petkovim tretjim mestom v sprintu še šestič osvojil veliki kristalni globus in se tudi s tem izenačil z Bjoerndalnom, priložnost, da legendarnega Norvežana prehiti po številu posamičnih zmag v eni sezoni. Na finalu svetovnega pokala v finskem Kontiolahtiju sta namreč na sporedu še preizkušnji v sprintu in zasledovalni tekmi.

"Za mano je odlična tekma, v kateri mi je uspelo zadeti vseh dvajset strelov, kar v teh vetrovnih razmerah ni bilo ravno preprosto. Vsaka najmanjša napaka se ti na tem strelišču lahko zelo hitro maščuje. Dobro je, da sem se spoznal s progo, ki nas čaka na prihodnjih olimpijskih igrah, bo pa na njej zelo težko ubraniti naslov olimpijskega prvaka," je po 72. posamični zmagi na tekmah svetovnega pokala dejal 28-letni Fourcade.

Večkrat od njega, petindevetdesetkrat, je v svetovnem pokalu zmagal le Bjoerndalen.

"Ole Einar je bil zame v mlajših letih vir navdiha. Tudi njemu se lahko zahvalim za to, kar sem do zdaj v karieri dosegel. V mlajših letih sem z veseljem spremljal njegove nastope po televiziji," je o 15 let starejšemu tekmecu dejal šestkratni zaporedni skupni zmagovalec svetovnega pokala v biatlonu, ki bo zagotovo nastopal še prihodnjo sezono, nato pa: "Odločitev o nadaljevanju kariere bo znana po olimpijskih igrah v PyeongChangu. Vse možnosti so odprte, lahko da bom po olimpijskih igrah končal kariero, možno je, da bom nastopil le še leto dni, morda dve ali pa jo bom podaljšal do olimpijskih iger v Pekingu."