Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
su
su
02.02.2017 15:24:36
Deli članek:

V lokalu so se odločili, da odstranijo Massija

Arsen Perić

Andrea Massi, tvorec uspehov najboljše slovenske športnice Tine Maze, je znan kot človek, ki pove to, kar mu leži na duši.

V pogovoru za Žurnal24 je Andrea Massi zabrusil marsikatero krepko na račun odgovornih na smučarski zvezi, predvsem na račun predsednik zbora in odbora za alpsko smučanje Iztoka Klančnika ter direktorja zveze Jožka Križana. "V elektronskem pismu, ki ga je poslal Klančnik, je s tehničnega vidika pokazal popolno neodgovornost do športnikov in dokazal, da o stvareh, kot je na primer moj primer, odločajo ljudje, ki niso popolnoma informirani, kaj se na terenu dogaja, saj jih ponavadi ni. Razen takrat, ko se pridejo sončit v cilj in kazati pred kamero. Nikoli ne bom zapustil tekmovalca, ker mi nek amater na funkciji ukaže, naj zapustim delovno mesto. Ne bom zapustil delovnega mesta, ker želi funkcionar pokazati svoj ego," je na prekinitev pogodbe s smučarsko reagiral Massi.  

K odpovedi pogodbe je zelo vplivala tudi afera s poslovilno tekmo Tine Maze na Pohorju, ko je SZS v javnost poslala sporočilo, da Tina zahteva za nastop 90.000 evrov. "Nepotrebno s strani smučarske zveze. SZS je podala nerodno in neverodostojno sporočilo za medije, ki je bilo podpisano s strani PR smučarske zveze. Napisane so bile velike laži. Iztok Klančnik in direktorja Jožko Križan sta podpisnika in oba sta odgovorna. A ne samo onadva, nad njima je predsednik. Podpisnika sta tudi predstavnika za odnose z javnostjo Špela Pretnar in Tomi Trbovc."

In zakaj se to dogaja? "Največja težava je pomanjkanje kontinuitete. Novi direktorji in šefi, tam jih je namreč toliko, da na koncu nihče ne odgovarja, zaenkrat, ko jim nekaj ne ustreza, se kar v lokalu odločijo 'zdaj bomo odstranili Massija'. Predvsem pa so pod vplivom raznoraznih govoric. Tako kot je visok nivo med slovenskimi športniki, je nizek med športnimi funkcionarji.' Tako hudo, kot je na zvezi, ni bilo niti v časih, ko v vaši državi niste imeli demokracije," je za Žurnal24 povedal Massi, ki bo zdaj verjetno zadevo končal na sodišču. "Ne bom pa več dovolil, da me črnijo v Sloveniji in po celem svetu. Prek medijev pride ven novica, kot je bila tista o 90.000 evrih, in očrnili so me po celem svetu. Pošteno sem delal na nizkih obratih, kar zadeva denar, ne bom več pustil, da me blatijo, zato bom tudi ukrepal," je še povedal italijanski strokovnjak.