Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

sta
sta
0 01.02.2017 23:19:06

Janežič z izjemnim tekom tretji, Šutejeva nezadovoljna

psno
Luka Janežič (Kladivar) je na močnem dvoranskem atletskem mitingu v v nemškem Düsseldorfu v teku na 400 m dosegel skupno tretji čas.

S 46,47 sekunde je tekel svoj izid sezone in se je zelo približal slovenskemu rekordu (46,32). Druga slovenska rekorderka na mitingu Tina Šutej (Mass) je v skoku s palico zasedla peto mesto (4,32 m).

Na 400 m je bil prvi Čeh Pavel Maslak (46,00), dvakratni zaporedni svetovni in evropski dvoranski prvak. V skoku s palico je z rekordom mitinga, 4,72 metra, prepričljivo zmagala Američanka Sandi Morris, lani srebrna na olimpijskih igrah in na dvoranskem svetovnem prvenstvu.

"Zelo sem zadovoljen, dosegel sem enega svojih najboljših dvoranskih tekov v karieri. Pred nastopom je bil cilj, da tečem pod 46,70 in to sem presegel. Mogoče je nekoliko škoda, da sem malo prepočasi začel prvi krog, da bi se že tedaj bolj približal Maslaku. Na koncu sem imel namreč še zelo veliko moči. Toda sedaj govoriti, kaj bi bilo, če bi bilo, nima kakšnega velikega pomena. Vesel sem teka v močni konkurenci in dobrega dosežka. Želim si, da bi na naslednjih mitingih nastopil s podobnimi časi, kot sem ga dosegel tokrat. Nisem namreč še v najboljši formi, saj je glavni cilj zimske sezone dvoransko evropsko prvenstvo," je dejal Janežič, ki bo 6. februarja bo nastopal v francoskem Val de Reuilu, 10. februarja pa v avstrijskem Linzu. Pred EP v dvorani, ki bo med 3. in 5. marcem v Beogradu, bo nastopil še na balkanskem prvenstvu v dvorani, ki bo 25. februarja, prav tako v srbski prestolnici.


Na 400 m je Janežič tekel v drugi skupini, v kateri je slavil Maslak, tretji je bil nizozemski rekorder Liemarvin Bonevacia (47,57), bronast na lanskem EP, četrti pa Nemec Christian Heimann (49,64). V prvi skupini je bil prvi Bralon Taplin iz Grenade (46,25), lani sedmi na OI in četrti na dvoranskem SP, drugi Luguelin Santos iz Dominikanske republike (46,92), srebrn na OI 2012 v Londonu in bronast na SP leta 2013 v Moskvi, tretji Nemec Florian Weeke (47,10), četrti pa Sudanec Rabah Yusif (48,30), nekdanji afriški prvak in v zadnjem obdobju član britanskih štafet z odličji na velikih tekmovanjih.

Janežič je na dvoranskem državnem prvenstvu v krožnih tekih 21. januarja na Dunaju s 46,79 sekunde v svojem prvem nastopu v letu prepričljivo potrdil mednarodno normo (47,35) za nastop na dvoranske EP v Beogradu. Slovenski dvoranski rekord (46,32) je dosegel 12. februarja lani v Linzu, tudi sicer pa je bilo leto 2016 njegova najuspešnejša sezona doslej. Na olimpijskih igrah v Riu de Janeiru je v polfinalu dosegel 17. izid z državnim rekordom (45,07) in bil v Amsterdamu peti na članskem EP.

"Z nastopom in doseženim izidom nisem zadovoljna. Skoke sem tehnično slabo izvedla. Novo priložnost za izboljšanje izida bom imela v soboto na mitingu Mednarodne atletske zveze v Karlsruheju," je pojasnila Šutejeva. Začela je na 4,12 m in letvici preskočila drugič, na 4,32 m pa je bila uspešna že prvič. Nato so letvico dvignili na 4,42 m, kar je dva centimetra več od letošnjega izida sezone Šutejeve. Na te višini je po treh neuspešnih poskusih slovenska rekorderka tudi končala tekmovanje.

Za Morrisovo je bila druga je bila Švicarka Nicole Büchler, lani šesta na OI in četrta na dvoranskem SP (4,52 m), tretja je bila domačinka Anika Roloff (4,42 m), četrta pa Finka Minna Nikkanen (4,42).

Članki iz rubrike