Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
zu
zu
29.01.2017 12:10:29
Deli članek:

Kranjec zamudil na žreb, zato je sledila kazen

Reuters
Žan Kranjec

Alpski smučarji se v Garmisch-Partenkirchnu še šestič v tej zimi merijo za točke na specialnih veleslalomih. Edini slovenski predstavnik v finalu bo Žan Kranjec, ki si je drugo vožnjo privozil z 29. časom. Najhitrejši čas prve vožnje je vpisal Francoz Alexis Pinturault, ki je za devet stotink sekunde bil hitrejši od Avstrijca Marcela Hirscherja.

Žan Kranjec si je  z dobrimi nastopi v Söldnu in Alta Badii, kjer je bil obakrat tik pod stopničkami na četrtem mestu, sicer zagotovil številko v prvi jakostni skupini, a je moral startati kot 46., saj je včeraj zamudil na žreb startnih številk.

Drugi Slovenec na startu Štefan Hadalin, ki odlično formo kaže na slalomskih progah, na katerih je bil trikrat v finalih in končal na 15., 20. in 21. mestu za najboljši niz v karieri, v veleslalomu še čaka na preboj med najboljše. Hadalin prve vožnje ni končal v cilju ter je ostal brez uvrstitve.

Prva kandidata za zmago sta Pinturault, ki je od začetka sezone osvojil veleslalome v Söldnu, Adelbodnu ter drugi veleslalom v Val d'Iseru. Na prvi progi je premagal največjega tekmeca Hirscherja, vodilnega v seštevku sezone, v slalomskem in veleslalomskem seštevku, ki lovi svojo 20. zmago v disciplini ter še stoto avstrijsko veleslalomsko zmago v svetovnem pokalu. Hirscher je v tej sezoni zmagal na veleslalomu v Alta Badii, na preostalih štirih specialnih veleslalomih pa je bil na stopničkah na drugem mestu. Tretji čas je pripadel Švedu Mattsu Olssonu, ki je za vodilnim zaostal skoraj pol sekunde (+0,45).

Finale bo na sporedu ob 13.15.