Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

au
au
0 28.01.2017 22:07:27

Tina je zdaj Celjanka

Reuters
Državna rekorderka in najboljša slovenska atletinja lanskega leta Tina Šutej je na svoji prvi tekmi v novi dvoranski sezoni v Celju zmagala v skoku s palico in s 4,40 metra za 15 centimetrov zaostala za normo (4,55 m) za nastop na svetovnem prvenstvu na prostem v Londonu.

"Zadovoljna sem s prvo tekmo v sezoni. Začela sem na štirih metov in bila takoj uspešna, letvico na 4,20 sem preskočila drugič, kot tudi 4,40 m, na 4,30 m pa sem bila uspešna že prvič. Ustavilo se mi je na 4,50 m. Imam še rezerve, malo z zaletom ter v drugem delu skoka. Sedaj vem, da bom lahko že pozimi dosegla normo za SP v Londonu," je nastop pospremila 28-letna Šutejeva, ki bo prihodnjo sredo nastopila v nemškem Düsseldorfu.

Edina slovenska atletska finalistka lanskih olimpijskih iger v Riu de Janeiru ima v letošnji sezoni novega trenerja Milana Kranjca, ki je še v prejšnji poletni sezoni vadil slovenskega rekorderka v skoku s palico Roberta Rennerja. Zato se je Ljubljančanka začasno tudi preselila v Celje, od koder tudi prihaja njen novi trener, ki je zamenjal Slavka Černeta, ki se je s tem tudi nekako upokojil od vrhunskega tekmovalnega športa.

"Prvih nekaj tednov je bilo uvajalnih, da se privadim na drugačen način treningov. Potem je postajalo vse bolj resno, nisem pa imela nobenih težav. Hitro sem se navadila na nov način dela, nekateri deli treninga so podobni, kot sem jih imela, je pa tudi veliko novih vaj. Imela sem tudi veliko premora po poletni sezoni, šest tednov. Malo sem šla na morje, več kot tri tedne sem bila v ZDA, kjer sem pred leti študirala. Tam sem bila tudi na dveh porokah dveh mojih nekdanjih sotekmovalk v skoku s palico, bila sem tudi nekaj dni v Pragi. Potem sem komaj čakala, da bom začela znova trenirati," je povedala Šutejeva.



Največ pozornosti sta s trenerjem posvetila fizični pripravljenosti, začetek pa je bil po daljšem premoru previden. "Nekaj je tudi sprememb v tehniki, ki se načeloma sicer ne bo veliko spremenila, določene stvari pa je mogoče nadgraditi za dodatne centimetre. Letos sem veliko bolj fizično pripravljena kot januarja lani, tudi skakala sem sedaj več. Moja lanska dvoranska sezona ni bila kaj posebnega, nastopila sem le na državnem prvenstvu. V tej zimski sezoni pa je cilj, da čim prej dosežem 4,55 m in s tem normo za SP v Londonu," načrtuje nekdanja mladinska svetovna podprvakinja.

Norma za letošnje marčevsko dvoransko EP v Beogradu je v skoku s palico zelo visoka, kar 4,70 metra. "Ta zelo visok izid bom po vseh spremembah po lanski sezoni kar težko dosegla. Želijo, da bi na EP nastopilo le 12 tekmovalk in bo torej takoj finalni nastop. Če ne bo 12 tekmovalk z normo, bodo nastopile ostale do 12 mesta po izidih. Mogoče bo treba skočiti manj denimo 4,65 m. Vesela bi bila norme za EP, toda prvi cilj je 4,55 m," je napovedala Šutejeva.

Novembra se je že preselila v Celje, ker je najela stanovanje. "Hitro sem se prilagodila, stanovanje je manj kot kilometer od stadiona Kladivarja. Tudi ekipa, v kateri smo štirje, je zelo dobra. Prej sem veliko trenirala sama, zdaj pa se pozna spodbujanje med vadbo in so treningi bolj zanimivi," je končala Šutejeva.

Značke: tina-šutej, celje

Članki iz rubrike