Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
jz
jz
27.01.2017 20:11:09
Deli članek:

Massiju brca v zadnjico

Po decembrskih prerekanjih med Smučarsko zvezo Slovenije in ekipo aMaze je bilo samo še vprašanje časa, kdaj bodo prekinili pogodbo s tvorcem uspehov Tine Maze.



Tri tedne po uradnem tekmovalnem zaključku kariere Mazejeve, se je od slovenskega smučanja poslovil še njen partner Andrea, ki je do zdaj deloval pogodbeno v vlogi zunanjega svetovalca. Massi naj bi za svoje delovanje s slovenskimi reprezentancami dobil okoli 4000 evrov na mesec.
Verjetno res ni pravi čas za turbulentne spremembe v trenerskih štabih reprezentanc, saj je svetovno prvenstvo v St. Moritzu pred vrati. Toda na zvezi so pripravili pravno podlago za prekinitev pogodbe z Massijem in Goričanu sporočili, da ga ne potrebujejo več. "Prejel sem obvestilo, da je bil strokovni svet alpskih disciplin seznanjem, da do izteka moje pogodbe moje delo na terenu ni več potrebno. To je bila odločitve Iztoka Klančnika in Jožka Križana. V minuti so mi vzeli vse – službo, kreditno kartico... V moji pogodbi je sicer odpovedni rok in moja pogodba je veljavna do aprila. To je moje slovo od funkcionarjev in tega sistema in to je v tem trenutku tudi slovo od slovenskega smučanja," je za Sportal povedal Massi in dodal: "Na slovensko smučanje sem navezan. Od njega sem veliko dobil, a sem mu ogromno tudi dal. Moji računi so čisti. Nikomur ne dolgujem niti kave. Imam pa eno napako – pozabljam slabe trenutek in se spominjam dobrih. V tej zgodbi je veliko slabih trenutkov. Predvsem z ljudmi, ki mi streljajo v hrbet."
Massi je v tem trenutku v Cortini, na ženski smukaški tekmi, kjer bo tudi Tina Maze za Eurosport komentirala tekmi.
Že decembra se je slutilo, da bo moral Massi pobrati šila in kopita in ga bodo iz slovenskega smučanja odstranili tako ali drugače.
"Dovolj imam napak ob katerih le zamahnemo z roko. Sem človek z dostojanstvom. Ne bom več dovolil, da me predstavniki zveze blatijo. Menim, da sta mogoča le dva izida – ali se bom poslovilo jaz ali pa se bo poslovil direktor Križan," je decembra govoril Massi in dobil brco v zadnjo plat.
In kaj bo delal zdaj? Diplomant rimske fakultete za šport se vedno lahko vrne v šolstvo, vendar je bližje temu, da bi se morda vrnil v italijansko reprezentanco oziroma, da bi posebej delal z vzhajajočo italijansko zvezdnico Sofio Goggio okoli katere naj bi naredil podobno ekipo kot je bil Team to aMaze.
Zagotovo pa zgodba med Massijem in smučarsko zvezo še ni končana, saj je potrdil, da bo šel do konca. To lahko pomeni, da se bo na sodišču še nekaj časa pralo umazano perilo tako glede poslovilne tekme Tine Maze v Mariboru kot glede Massije odpovedi.