Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
gv
gv
03.01.2017 10:33:38
Deli članek:

Domen Prevc pojasnil vzrok za skromen začetek novoletne turneje in sporočil: Ljudje so postali malce požrešni

Grega Wernig

Domna Prevca skromen začetek na novoletni turneji prav nič ne skrbi.

Danes bodo smučarski skakalci nadaljevali z novoletno turnejo. V Innsbrucku bodo ob 14. uri na sporedu kvalifikacije, dan kasneje tudi tekma. Eden od favoritov prestižne turneje je bil tudi najmlajši od bratov Prevc. Toda Domen je predvsem na prvi preizkušnji v Oberstdorfu zaostal za pričakovanji in bržkone ostal brez boja za končno zmago.

Razlog za nekoliko slabši uvod so tudi težave s čevlji. "Nisem razočaran, če sem kakšno tekmo slabši. Ljudje so postali malce požrešni, kar zadeva moje rezultate. Pričakujejo, da bom nenehno zmagoval. Jaz pa vem, da sem zamenjal čevlje, nekaj sem moral žrtvovati, saj se mora noga navaditi na čevelj. Enkrat je bilo treba to narediti. Škoda, da sem na začetku sezone dobil slabe čevlje. Tisti so bili nemogoči, noga me je zelo bolela v njih. Vrnili smo jih in nove dobili šele takrat, ko je bila sezona že v teku. V prejšnjih je bil karbon narobe oblikovan, zato sem imel občutek, kot da je notri nož," je za Sportal pojasnil Domen Prevc.

Že na naslednji tekmi novoletne turneje je pokazal precej boljšo predstavo in v Garmisch-Partenkirchnu končal na petem mestu ter se v skupnem seštevku novoletne turneje povzpel na 12. mesto, v skupnem seštevku svetovnega pokala pa še zmeraj zaseda vodilni položaj.