Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
su
su
02.01.2017 11:59:06
Deli članek:

Napad organizatorjev: Domen nas je zavrnil. In vsem, ki so to storili, se je zgodilo enako ...

Profimedia

Nadaljujejo se take in drugačne strupene puščice med gostitelji novoletne turneje in 17-letnim slovenskim šampionom.

Čeprav je s petim metom na novega leta dan močno popravil vtis s prve tekme, je Domen Prevce točkovno še dlje od najvišjih mest v skušnem seštevku novoletne turneje, v katero se je podal kot prvi favorit za končno slavje. V današnjih člankih v nemškem časopisju to na veliko poudarjajo, eden pa sam po sebi izstopa. 

V njem poudarjajo, da je Domen podcenil mnoge nevarnosti novoletne turneje vključno s težavnostjo skakalnic in neprimernostjo njegovega sloga. Dodajajo pa, da je prav posebno napako naredil tudi pred začetkom tekmovanja. Da, prav ste prebrali, še preden se je prvič podal na skakalnico. 

Ker je veljal za prvega favorita in ker je bil za nameček del sijajne bratske zgodbe, so ga povabili na prav posebno tiskovno konferenco. "Ni se pojavil tam, na tak način nas je zavrnil. Velika škoda, saj ta šport potrebuje take zgodbe," je osrednjemu časopisu južne Nemčije povedal Ingo Jensen, šef službe za stike z javnostjo turneje. 

Ob tem pa je vidno razočarani in očitno tudi pikro razpoloženi Jensen dodal, da so takoj vedeli, da je Domen naredil napako. Kot je poudaril, v celotni dolgoletni zgodovini turneje še nobeden od favoritov, ki se iz tega ali onega razloga ni udeležil tradiciolnega druženja pred začetkom, nato ni bil uspešen.

Nemški komentatorji ob tem zajedljivo dodajajo, da je Domen že na prvi tekmi po tej svoji potezi v Obestdorfu padel z neba in zdrsnil povsem v drugi plan in da tam ostaja kljub nekoliko boljšem nastopu v Garmisch-Partenkircnuh. Seveda pa se Nemci ne ukvarjajo s tem, zakaj Domna ni bilo na tiskovno konferenco, pri čemer bi se razlogi utegnili skrivati v odnosu in pritiskih z njihove strani.