Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
su
su
25.12.2016 09:12:15
Deli članek:

To je bratska ljubezen: Kako želi Peter Prevc pomagati do zmage Domnu

Arsen Perić

V prejšnji sezoni je bil v karavani smučarskih skokov razred zase Peter Prevc, v tej sezoni je to njegov brat Domen.

Še ne 18-letni Domen Prevc je v tej sezoni praktično nepremagljiv, s svojimi vrhunskimi skoki pa navdušuje iz tedna v teden. Medtem njegovemu bratu Petru, najboljšemu skakalcu prejšnje zime, ne gre nič po načrtih, znašel se je v krizi, iz katere pa verjame, da se bo izkopal.

Zdaj je pred smučarskimi skakalci nekaj dni premora, že kmalu pa se začenja prestižna novoletna turneja. Zmago na njej brani Peter Prevc, ki pa pravi, da v letošnji sezoni možnosti za zmago nima. Mnogi so prepričani, da je slaba forma Petra povezana s padcem na uvodni preizkušnji v Kuusamu. "Teorij je veliko. Razglabljati o tem, kaj bi bilo, če bi bilo ali ne bi bilo, je zame čisto nepomembno. Moja naloga je, da razrešim odnos s skakalnico, da se z njo spoprijateljim ter se povežeta telo in glava. Prvič sem na tekmi padel leta 2012, od takrat pa še dvakrat in obakrat v zadnjem mesecu," je v pogovoru za Dnevnik povedal Peter Prevc.

Če starejši izmed bratov Prevc pravi, da možnosti za zmago na novoletni turneji nima, pa je prepričan, da je pri njegovem mlajšem bratu Domnu položaj povsem drugačen. Ne nazadnje je Domen trenutno najboljši skakalec sezone in Peter pravi, da bo naredil vse, da mlajšemu bratu z nasveti pomaga do zmage. "Domen posluša, le nasvetov ne sme biti preveč. Njegova največja prednost je, da bo neobremenjen, saj se ne vznemirja zaradi tega, kaj se dogaja okrog njega. Je v svojem svetu, manj ko ga obremenjuješ, boljše deluje," je o svojem bratu povedal Peter.