Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
gv
gv
22.12.2016 15:06:05
Deli članek:

Tina Maze bo nastopila, toda pod temi pogoji ...

Reuters
Tina Maze bo nastopila na Zlati lisici.

V prostorih Smučarske zveze Slovenije sta o zapletu glede nastopa Tine Maze na januarski Zlati lisici spregovorila pooblaščenka SZS Barbara Kürner Čad in pooblaščenec slovenske alpske smučarke Tine Maze, pravnik Damijan Terpin.

Kot prva je pred sedmo silo spregovorila Barbara Kürner Čad, ki je dejala, da bo Tina Maze na mariborski Zlati lisici nastopila. "Smučarska zveza je z dogovorom seznanila vse zlate sponzorje, ki se z njenim nastopom strinjajo. Dosežen je bil dogovor, da Tina Maze proslavi svojo kariero na izjemen način. Ker gre za izjemen dogodek, bo Tina na tekmi nastopila v oblačilih, ki bodo brez sponzorskih logotipov. Tako brez tistih smučarske zveze, kot njenih osebnih sponzorjev. Tako smo rešili nesoglasja, zdaj se pa lahko vsi skupaj osredotočamo na ta veliki dogodek, na katerem bo sodelovalo tudi nekaj drugih naših smučark. Prepričani smo, da bo to velik dogodek, in da bomo doživeli nepozabni smučarski praznik v Sloveniji."

V nadaljevanju je svoj pogled na nastali položaj razkril tudi odvetnik ekipe Tine Maze. "Tina si srčno želi, da bi nastopila pred domačim občinstvom. Zato smo si močno prizadevali rešiti to težavo in jo tudi rešili. S tem so se strinjali tudi sponzorji. Tina bo nosila svoj dres, na katerem ne bo niti njenih sponzorjev, bo pa zato verz slovenske himne," je med drugim dejal odvetnik ekipe Tine Maze Damijan Terpin.

Veliko je bilo tudi govora o njeni startne številki, ki pa je vsaj za zdaj okoli tridesetega mesta. Kot je še dejal Terpin, si v njeni ekipi prizadevajo, da bi to spremenili in da bi Tina lahko startala z boljšo startno številko.