Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
su
su
17.12.2016 09:34:04
Deli članek:

Tuji mediji pred zgodovinskim nastopom bratov Prevc: Lažje je biti športnik leta v Sloveniji kot ...

Profimedia

Bratski trojček je povsem obnorel tiste dežele, ki spremljajo smučarske skoke.

Avstrija, Norveška, Poljska, Nemčija ... Predvsem medije teh držav so danes preplavili zapisi o zgodovinskem trenutku, ki se pozno popoldne obeta v švicarskem Engelbergu. Jasno, govorimo o nastopu kar treh bratov Prevc na tekmi za svetovni pokal, potem ko se je povratnik v reprezentanco Cene zlahka prebil skozi kvalifikacije. 

Na tekmi se bo pridružil aktualnemu zmagovalcu svetovnega pokala Petru in v tej sezoni sijajnemu Domnu, s tem pa bo družina seveda pisala zgodovino. Predstavljajte pa si šele, kaj bi bilo, če bi se vsi uvrstili v finalno serijo in bi tako družina prevc tam imela kar deset odstotkov vseh nastopajočih. 

Ravno na to izjemno zanimivo podrobnost opozarjajo tuji mediji, se igrajo z mislijo, ali bi kdaj lahko videli tri Prevce na zmagovalnem odru in se nad zgodbo o slovenskih bratih nasplohj odkrito navdušujejo. Kakšnega posebnega zavidanja ni čutiti, pa čeprav tam nekje globoko spodaj gotovo obstaja. 

Med številnimi zanimivimi domislicami okrog zgodovinskega dogodkapa smo izbrali norveško. Eden od tamkajšnjih medijev je zapisal, da je v tem trenutku lažje postati športnik leta v Sloveniji (glede na to, da je Peter to postal že četrtič zapored) kot biti najboljši skakalec v družini Prevc.