Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
sta
sta
16.12.2016 18:24:40
Deli članek:

Kline: Občutek dober, a ni bilo dovolj

Grega Wernig

Svetovni pokal za alpske smučarje se je danes nadaljeval v italijanski Val Gardeni, natančneje na sloviti progi Saslong, kjer je bil na sporedu drugi superveleslalom sezone.

Smučarje so v Dolomitih pričakali dobri pogoji za nastope. Tekma se ni razpletla povsem po slovenskih željah. Boštjan Kline in Martin Čater sta osvojila 15. in 21. mesto.

Prvi se je na strmino podal Kline, in sicer s startno številko 2. Čeprav tako kot ponavadi na treningih smuka ni bil med hitrejšimi, je svojo nalogo danes opravil zelo dobro in v cilju prevzel vodstvo z veliko prednostjo sekunde in pol. A na startu je bilo še kar nekaj hitrih tekmovalcev, ki so imeli na koncu tudi boljše čase kot Kline.

Do dvojne zmage je prišla Norveška po zaslugi Kjetila Jansruda in Aleksandra Aamodta Kildeja, med katerima je bilo le šest stotink sekunde razlike. Tretje mesto je osvojil Kanadčan Erik Guay, ki je za Jansrudovim časom 1:31,93 zaostal 13 stotink. Zaostanek Klineta je znašal 0,83 sekunde, kar ga je na koncu popeljalo na 15. mesto.

Zelo dober nastop je uprizoril tudi Martin Čater, ki je nastopil 42. po vrsti. Za zmagovalcem je zaostal 1,11 sekunde, kar je pomenilo, da se je uvrstil na 21. mesto, s čimer je prišel do svojega drugega najboljšega izida v karieri. Klemenu Kosiju preboj med dobitnike točk ni uspel, saj je zasedel 36. mesto, Miha Hrobat pa je odstopil.

Odgovorni trener za hitre discipline Peter Pen je imel po tekmi mešane občutke: "Srednji, najtežji del, je bil v senci do startne številke 5. Vedno si želiš dobre številke, v Val Gardeni pa ta mogoče ni ravno prednost. Težko je dobro oceniti vožnjo. Danes sem mu dal proste roke, ker je zelo inteligenten in dober superveleslalomist. Mogoče po predtekmovalcih nismo imeli čisto prave slike, koliko je na tej progi prostora, a rezultat je dober, zaostanki so mali. To je vseeno vrhunski rezultat. Rekel je, da se je dobro počutil in da je v srednjem ključnem delu dobro ocenil progo, mogoče je bilo še nekaj prostora za napredek tja proti cilju. 15 jih je bilo z manj kot sekundo zaostanka. Smo zadovoljni s tem superveleslalomom."

Kline pričakuje več od smuka: "Odsmučal sem dobro vožnjo, tudi občutek sem imel dober. Nekako ni bilo dovolj za tisti vrhunski rezultat oziroma za tista najvišja mesta. A vseeno lahko vzamem neke stvari za naslednjič in popravim tiste rezerve. Tako kot danes moram ponoviti rutino na ogrevanju in na startu. Pogledati moram še tiste ključne dele, kje se da še pridobiti čas oziroma hitrost in iti pozitivno v tekmo."