Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
zu
zu
15.12.2016 14:43:11
Deli članek:

Marko Grilc po poškodbi: Pomislil sem, če bom lahko otroka zjutraj peš pospremil do vrtca

Bor Dobrin
Marko Grilc na letošnjem teku Wings For Life World Run. Za 2017 si želi izboljšati rezultat.

Grilo, kot ga mnogi kličejo, v svetu najbolj uveljavljeni slovenski deskar prostega sloga, se je konec novembra hudo poškodoval pri treningu na avstrijskem ledeniku Dachstein nad Schladmingom. V bolnišnici v Schladmingu so mu z operacijo stabilizirali poškodovana ledvena vretenca.

Sreča je bila na Markovi strani, saj je hrbtenjača ostala nepoškodovana. Je že doma in na nogah in za 7. maj načrtuje svoj doslej najboljši dosežek na teku Wings for Life World Run. Teku, na katerem tečemo za tiste, ki tega ne morejo.

Snemalna ekipa Red Bulla je pred dnevi obiskala Grilota na domu in ga povprašala o izkušnji. "Po nekaj urah bordanja se je sneg zmehčal, padel sem že pred skakalnico, vrglo me je čez odskočišče in pristal sem na ravnini pred doskočiščem. Takoj sem vedel, da sem si zlomil hrbet," je začel.

"Takoj niti nisem vedel, če lahko premikam noge, pomislil sem le, če bom lahko otroka zjutraj peš spremljal do vrtca. V bolnišnici me je sprejel mlad zdravnik, bil je snowboarder in poznal me je. Zagotovil mi je, da bo vse v redu in to mi je pomenilo vse na svetu."

"Moj cilj je, da se fizično vrnem na nivo, kjer sem bil in da lahko nadaljujem s tem, kar počnem. Če bom maja lahko tekel ali ne, teka Wings for Life World Run se bom udeležil in prispeval k temu, da se pomaga tistim, ki so se poškodovali kot jaz, le manj sreče so imeli. Moj cilj je tudi preteči več kot letos."

"Wings for Life World Run je neverjeten dogodek. Ljudje se povežemo in naredimo nekaj za dobro drugih. Če lahko omogočimo, da jim gre na bolje, jim to pomeni vse. Zato bom tekel ne glede na mojo poškodbo."