Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Jurij Završnik
Jurij Završnik
15.12.2016 08:54:34
Deli članek:

Tina Maze v ekskluzivnem pogovoru za Ekipo SN: To je bolno in umazano!

Arsen Perić

Nismo še slišali tako razočarane in hkrati jezne Tine Maze. Povedala je marsikaj. Morda tudi preveč. Toda včerajšnje sporočilo smučarske zveze ji je obležalo kot mlinski kamen na prsih. Verjetno je v prvem trenutku, ko je izvedela za vse skupaj, komaj lovila sapo. Zvečer je bila že malce bolj umirjena, vendar je kljub vsemu govorila s cmokom v grlu. Ves čas je v zraku viselo vprašanje, zakaj.

Kakšno je vaše stališče na sporočilo za javnost Smučarske zveze Slovenije?
Vsi smo upali, da se to ne bo več dogajalo, a očitno mi je usojeno, da se moram na tak način predstavljati javnosti. Zaradi tega me je sram in mi je zelo žal. Tega si ne zaslužim jaz in tega si ne zasluži moja ekipa. Še manj pa si nekaj takega zaslužijo tisti, ki so in smo pričakovali mojo zadnjo tekmo v karieri.

Pričakovali smo praznik slovenskega smučanja in 50.000 ljudi pod Pohorjem.
Tudi jaz sem pričakovala to in resnično mi je žal, da je zdaj vse skupaj umazano.

Nekatere so se poslovile v krilu.
Ampak jaz nisem kot ostale smučarke. Ali moram delati kot drugi? Vsi dajo glave dol. Naj bom enaka?

Žalostna zgodba smučarske kraljice.
Ne vem, ali sem res kraljica. Kot kaže, ne. Na koncu plačujem jaz. Mene boli. Zdaj res nisem kraljica. Vsi svetovni mediji zdaj pišejo, da Tina Maze hoče 90.000 evrov. Moje ime je izpostavljeno. Izpostavljena sem jaz, moja družina, moja ekipa in vsi tisti, ki me imajo radi. Verjamem, da tisti, ki so doma, trpijo še stokrat bolj kot jaz. Zaradi drugih mi je še težje. Vem, da bolj boli mojo mamo in očeta kot mene. Ker me poznajo in vedo, kakšna sem. Res se mi godi krivica.

CELOTEN INTERVJU SI LAHKO PREBERETE SAMO V ČETRTKOVI ŠTEVILKI TISKANE IZDAJE EKIPE SN, KI SI JO LAHKO ZAGOTOVITE TUDI NA TRAFIKA24.SI!