Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
sta
sta
26.11.2016 07:58:57
Deli članek:

Pet Slovenk na ameriški premieri

Grega Wernig

Ženski del karavane svetovnega pokala v alpskem smučanju bo sezono nadaljeval s tekmami v Killingtonu na vzhodu ZDA.

Obe preizkušnji, današnji veleslalom in jutrišnji slalom, se bosta začeli ob 15.30 po slovenskem času, slovenske barve pa bo branila peterica smučark.

Na uvodni preizkušnji v zvezni državi Vermont, beli cirkus se je vrnil na vzhod ZDA prvič po letu 1991, bodo nastopile Ana Drev, Tina Robnik, Katarina Lavtar in Ana Bucik, dan kasneje pa se bo Bucikovi na slalomu pridružila še Maruša Ferk.

Medtem ko so imeli moški precejšnjo smolo z vremenom onstran Atlantika - zaradi neugodnih snežnih razmer so odpadle preizkušnje v hitrih disciplinah alpskih smučarjev v Lake Louisu in Beaver Creeku -, je imel ženski del karavane več sreče.

V Killingtonu so dobili boj z muhastim vremenom tudi po zaslugi 120 snežnih topov, v kanadskem Lake Louisu pa bodo ob koncu naslednjega tedna pripravili oba ženska smuka in superveleslalom, medtem ko je odpadle tekme v Beaver Creeku, na sporedu so bili smuk, superveleslalom in veleslalom, prevzel francoski Val d'Isere.

V ženski konkurenci je najbolje začela sezono Američanka Mikaela Shiffrin, ki je po dveh preizkušnjah vodilna v skupnem seštevku svetovnega pokala in v posebnem slalomskem seštevku. Shiffrinova je zmagala na slalomu v Leviju, veleslalom v Söldnu pa je končala na drugem mestu.

Na drugem in tretjem mestu sta Švicarki Lara Gut in Wendy Holdener. Gutova je po uvodni zmagi na ledeniku Rettenbach na vrhu v veleslalomskem seštevku, na slalomu v Leviju pa ni nastopila.

Slovenke so solidno začele sezono. Ana Drev je sezono odprla z desetim mestom na veleslalomu v Söldnu, Tina Robnik je bila 19. Ana Bucik in Maruša Ferk pa sta osvojili točke na slalomu v Leviju z 18. in 23. mestom.