Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
su
su
25.11.2016 20:32:57
Deli članek:

Domen Prevc: Zmagati na tak način ni najlepše

Reuters
Domen Prevc

Novi junak slovenskih množic, ki z zanimanjem spremljajo smučarske skoke, je spregovoril po zmagi na uvodu v novo sezono.

Domen Prevc je slavil zmago na uvodu v Kuusamu, potem ko je njegov brat Peter, ki je vodil po prvi seriji, padel in na koncu osvojil 3. mesto. Med brata se je uvrstil Nemec Severin Freund, najmlajši med brati Prevc pa je po tekmi povedal: "Na tak način zmagati ni najlepše, saj je brat, ki je skočil zelo dobro, v finalu padel. Upam, da ni nič narobe z njim. Sam si želim tudi jutri skočiti dobro in daleč."

Odlično je bil razpoložen tudi trener smučarskih skakalcev Goran Janus"Nisem le zadovoljen, to je bila odlična predstava Domna in Petra! Čestitke Domnu za prvo zmago v svetovnem pokalu in obenem trenerju Gorazdu Bertonclju, s katerim je bil celo poletje. Škoda tega padca, vendar stopničke so stopničke. Videli smo tudi Jurija v finalni seriji z dobrim skokom, tako da podlaga je. Ostali trije pa bodo morali dodati," je dejal Janus, in dodal: "Peter in Domen Prevc sta ekstremna skakalca. V Kuusamu je skakalnica velika in prednost imajo tisti, ki tudi dobro letijo."