Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rp
rp
22.11.2016 17:12:52
Deli članek:

Avstrijski orli navdušeni nad Lillehammerjem

Reuters
Stefan Kraft

Tako kot še kar nekaj držav so se tudi Avstrijci na uvod v novo skakalno sezono pripravljali na skakalnici v Lillehammerju.

Na skakalnici prizorišča OI 1994 so pogoji za trening odlični. Ne more jih prehvaliti niti avstrijski glavni trener Heinz Kuttin: "Lillehammer nas je dočakal z obilo snega in odličnimi razmerami. Tu smo načrtovali tri trening enote in za vse je potekalo brezhibno. Danes smo opravili še zadnji trening pred odhodom na Finsko."

Tudi skakalci se počutijo zelo dobro pripravljeni. "Vse poteka brezhibno. Že prejšnji teden smo opravili prve skoke na snegu v Ramsauu. Tu se je zima začela ravno za nas. Vse gre po načrtu, skoki so dobri in pripravljeni smo na odprtje sezone," pravi Michael Hayboeck.

Njegov »cimer« Stefan Kraft se z njim v popolnosti strinja: "Resnično sem užival v prvih skokih na večji napravi. Celo v svetovnem pokalu težko najdeš skakalnice, ki bi bile tako dobro pripravljene. Ob našem prihodu v nedeljo je še snežilo, potem smo trenirali v sončnem vremenu. Začetek sezone je pred vrati in ga komaj čakamo."

Poleg Hayböcka in Krafta bodo v avstrijski ekipi za uvodno tekmo še Manuel Fettner, Andreas Kofler, Clemens Aigner in Markus Schiffner.