Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rp
rp
15.11.2016 15:22:02
Deli članek:

Killington ni vprašljiv

www.fis-ski.com
Pripravljavci prog v Killingtonu

Ženski svetovni pokal v alpskem smučanju se čez deset dni nadaljuje v ameriškem Killingtonu, v ameriški zvezni državi Vermont.

Zaradi pomanjkanja snega je bila tekma kar nekaj časa vprašljiva, tudi trener Slovenk Denis Šteharnik še v Leviju ni bil gotov, ali bo ekipa že sredi tega tedna odpotovala na drugo stran luže. Kot vse kaže, pa zadrege ni več. Organizatorji so optimisti, da bo sistem za zasneževanje poskrbel, da bo snega za izvedbo veleslalomske in slalomske preizkušnje dovolj. Za to so že pripravili 120 snežnih topov, ki bodo začeli delovati takoj, ko bodo temperature to omogočile.

"Killington ima najboljše možnosti za proizvodnjo snega v celotnih ZDA, morda celo na vsem svetu. Čeprav so temperature visoke za ta letni čas, smo vendarle na boljšem kot drugje v državi. Celo v Koloradu čez dan izgubljajo sneg," pravi vodja tekmovanja Ted Sutton.

Doslej imajo v Killingtonu že pokritih 75 odstotkov prog, za konec tedna pa je vendarle napovedana tudi ohladitev. Snežna kontrola je sicer napovedana za petek. Organizatorji, ki na tem prizorišču svetovni pokal pripravljajo prvič, po besedah vodje organizacijskega komiteja Herwiga Demscharja pa si obetajo tudi dober obisk. Beli cirkus je na tem koncu nazadnje gostoval ob finalu svetovnega pokala 1991 v Waterville Valleyju.