Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
15.11.2016 10:40:01
Deli članek:

Mladina in veličastnost tradicije: ragbi ples kot poklon učitelju navdušil svet (video)

Velikanska uspešnica je postal posnetek z ene od novozelandskih šol, kjer so dijaki uprizorili sloviti maorski bojni ples.

Palmerston North Boys High School je v svet poslal prizor brez primere. Na šoli se je pretekli teden upokojil eden od najbolj priljubljenih učiteljev, dijaki pa so ga na pobudo šolskega ragbi moštva v pokoj pospremili na edinstven, neverjeten način. V šolski dvorani so ga presenetili z nastopom, ki je postal prava spletna mega uspešnica. 

Bojni ples z imenom Haka je seveda sestavni del novozelandskega življenja, slaven pa je postal ravno po zaslugi igralcev ragbija, ki so ga spremenili v enega najpomembnejših državnih simbolov. Ta tradicija je za Novo Zelandijo izjemno pomembna, lahko pa se na lastne oči prepričate, kako veličastno ji sledi najmlajša generacija.

Ne glede na raso in poreklo so se fantje enotno pripravili na resnično dih jemajoč nastop, ki na spletu že nekaj dni podira rekorde in ki vam bo pokonci zagotovo dvignil vse dlake. Zagotavljamo vam, da si boste posnetek ogledali večkrat in da ga boste resnično tekli priporočit svojim prijateljem.