Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Robert Pogačar
Robert Pogačar
12.09.2016 15:28:16
Deli članek:

Poškodbe smučarjev tudi poleti ne počivajo

www.fis-ski.com
Elena Curtoni

Smučarji se že od začetka avgusta pridno pripravljajo na začetek nove sezone, ki pa so jo nekateri že morali prekiniti zaradi poškodb.

Ena teh je tudi italijanska specialistka za hitre discipline, ki se znajde tudi v veleslalomu, Elena Curtoni. Zaradi težav z nožno mišico je morala predčasno zapustiti priprave v čilski Ushuaii. Nadaljnje preiskave bodo pokazale, koliko časa bo morala počivati.

Zaradi oteklega kolka je priprave v Čilu morala končati tudi Avstrijka Mirjam Puchner, ki se bo na treninge spet vrnila oktobra. Tri tedne treninga je izgubila tudi njena izkušena kolegica Michaela Kirchgasser, ki je padla s traku ob vaji za ohranjanje ravnotežja in izpustila priprave v Čilu. Njuna mlajša kolegica iz ekipe B Elisabeth Reisinger pa je zaradi poškodbe kolena na treningu na švicarskem ledeniku Saas Fee že končala sezono, še preden se je ta sploh začela.

Omeniti velja, da Elisabeth Görgl in Anna Veith (prej Fenninger) s kolegicami nista odpotovali na trening na Novo Zelandijo, ampak raje ostali na evropskih ledenikih.

Na moški strani se s poškodbo ubadata Švicar Mauro Caviezel in Francoz Thomas Mermillod-Blondin. Prvi se je na Zermattu med treningom superveleslaloma poškodoval roko, ki so mu jo tudi že operirali, a naj bi bil do zime vendarle nared. Francoski specialist za kombinacijo pa je zaradi poškodbe mišice končal s treningi v argentinskem Cerro Castorju in se predčasno vrnil domov.