GJtPNFnW4AAxeMl Svet24.si

Hud potres prizadel okolico Vidma; tla so se ...

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

ronaldo 33 Ekipa24.si

Joj, kaj je naredil Ronaldu! To je predrznež, ki ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

peter prevc Ekipa24.si

Največji hit! Pojavil se je posnetek enega od ...

oglasno sporočilo
oglasno sporočilo
0 01.05.2016 11:46:37

Kanin je… popolno igrišče!

Speče smučišče nad dolino Soče se je pred načrtovano obnovo spremenilo v edinstven snežni park, ki bi ga bilo v katerem koli drugem (odprtem) zimskošportnem centru nemogoče zgraditi in uporabiti.

Zgornja postaja krožno-kabinske žičnice, sedežnica, obračalna kolesa vlečnic… so se spremenili v objekte, ki so s pridihom prostega sloga po nekajletnem počitku ponovno zaživeli.

Kanin je vedno bil tisto smučišče v Sloveniji, kamor smo šli početi stvari, ki se jih nikjer drugje ni dalo.
MARKO GRILC

Marko Grilc in Tim-Kevin Ravnjak sta na "posebno misijo" na sončno stran Alp povabila vzhajajočo zvezdo svetovne deskarske scene Reda Gerarda (ZDA), "lokalca" Žigo Rakovca, Avstrijca Clemensa Millauerja in največjo svetovno snowboard revijo Transworld Snowboarding. Ekipa se je za teden dni namestila v Bovcu in ob prvem svitu jutro za jutrom krenila proti Kaninskemu pogorju. Poldrugo uro vzpona (s terencem in nato "ratrakom") kasneje jih je 2200 metrov nad morjem pričakovalo "igrišče", kjer je meje dovoljenega oziroma mogočega postavljala zgolj lastna domišljija.

Fantje so ujeli "zadnji vlak" in izkoristili vse, kar jim je ponudil speči biser nad dolino smaragdne reke. Ko se bo sneg stopil, bodo na svoj račun prišli inženirji, mehaniki, zidarji in žičničarji. Kmalu se bodo na zgornji postaji namesto trikov ponovno obračale gondole. Komaj čakamo!

TK_20160411_Slovenia_Chris_Wellhausen_0757

Tim-Kevin Ravnjak
20-letni Velenjčan je najuspešnejši predstavnik mlajše generacije slovenskih deskarjev na snegu prostega sloga. V svoji tekmovalni karieri je zabeležil nastop v finalu in 8. mesto na OI v Sočiju, 3. mesto v disciplini snežni žleb na svetovnem prvenstvu v Kreischbergu in naslov svetovnega mladinskega prvaka.

Marko Grilc
Marka Grilca po več kot dveh desetletjih na snegu svetovna deskarska skupnost uvršča med najbolj vplivne predstavnike tega športa. Bogato tekmovalno kariero, ki je dosegla vrhunec z zmago na kultnem Billabong Air & Style leta 2009, uspešno nadgrajuje s snemanjem lastne snowboard serije Grilozode.

Redmond Gerard
15-letnika, ki prihaja iz Združenih držav Amerike, je revija Transworld Snowboarding pred dvema letoma označila za naslednjega "čudežnega dečka" prostega sloga deskanja na snegu. V letošnji sezoni je s svojo vožnjo na tekmovanju Burton US Open napovedal "kandidaturo" za odličja na naslednjih OI v Južni Koreji.

Žiga Rakovec
Eden najbolj aktivnih predstavnikov samonikle "poskrbi zase sam", generacije slovenskih deskarjev na snegu in član deskarske demonstratorske vrste ZUTS. Svoj prostor na mednarodnem prizorišču si je v zadnjih dveh sezonah vzpostavil z uspehi na tekmovanjih Red Bull Station in Red Bull Fragments.

Clemens Millauer
23-letni Avstrijec deska pod okriljem evropske ekipe Burton Snowboards, se udeležuje tekmovanj na svetovnem nivoju in snema kratke video izseke.

Galerija
Značke: red-bull, knin

Članki iz rubrike