Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
sta
sta
30.04.2016 13:34:16
Deli članek:

Matej Žagar: Potrebujem dobro dirko, da se otresem stresa

Arsen Perić

Stadion Matije Gubca v Krškem bo od 19. ure prizorišče prve dirke za svetovno prvenstvo v spidveju v sezoni 2016.

Enajsta dirka za VN Slovenije bo tokrat še toliko bolj zanimiva, saj mnogi tekmovalci za seboj nimajo veliko dirk. To izpostavlja tudi domači adut Matej Žagar, ki se hkrati veseli krške dirke, saj je tam veliko treniral

Žagar je marca in aprila v Krškem veliko vadil in dobro pozna zakonitosti proge, izpostavil je njeno dobro pripravljenost in pohvalil delo prirediteljev, zato upa, da bo to znal unovčiti.

Lani šesti tekmovalec v skupnem seštevku se je na ovalu v Krškem najbolje odrezal leta 2005, ko je bil tretji, ob jubileju - letošnja dirka bo njegova deseta v Posavju - pa si želi omenjeni rezultat še izboljšati.

"Malo bolj domač sem postal s krško stezo. V teh letih se je spremenila. Da ugotoviš linije, rabiš trening. Naredil sem kvalitetne treninge. Ne bom preveč govoril. Upam, da bo to pomagalo, da bo to obrodilo sadove in bo rezultat. Steza je bila super že na državnem prvenstvu," pred domačo dirko pravi 33-letnik.

Arsen Perić
"Potrebujem dobro dirko, da se otresem stresa," si je še zaželel Žagar in dodal, da se lahko na prvi dirki zgodi marsikaj, tudi kakšno presenečenje, za katerega lahko poskrbi tudi kateri od mlajših dirkačev.

Poleg Žagarja bo dirkal še en Slovenec. S povabilom organizatorja bo to domači veteran Denis Štojs, kot rezervi pa bosta zraven Matic Ivačič in mladi Nick Škorja.