Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ps
ps
01.04.2016 17:02:14
Deli članek:

Schlierenzauer o Petru Prevcu: Spoštovanje za dominatorja sezone

Reuters

Avstrijski skakalec Gregor Schlierenzauer je imel pred odhodom iz bolnišnice tiskovno konferenco.

Potem ko si je pred približno dvema tednoma ob prostem smučanju v Kanadi strgal križne vezi, je bil Schlierenzauer operiran v kliniki blizu Innsbrucka, danes je lahko že zapustil bolnišnico. Ob tem je sklical tudi tiskovno konferenco in se sploh prvič po novoletni turneji, med katero se je zaradi slabih rezultatov umaknil iz svetovnega pokala, pojavil v javnosti.

"Že pred tremi leti sem razmišljal o premoru, a sem se zaradi olimpijskih iger odločil drugače. Nisem pa še pripravljen na to, da bi se povsem umaknil. Zelo sem motiviran, da se vrnem," je povedal avstrijski skakalec in dodal, da mu je premor dobro del.

Za dvakratnega zmagovalca svetovnega pokala sta bili zadnji dve sezoni slabi, v letošnji pa je lahko spremljal popolno prevlado Petra Prevca. Tudi slovenskemu šampionu je Schlierenzauer namenil nekaj besed. "Spoštovanje za dominatorja sezone. Bilo ga je zelo lepo gledati," je dejal 26-letnik, ki mu je Prevc speljal nekaj rekordov. A očitno ga to ne jezi. "Rekordi tudi so zato, da se jih zruši," je dejal Avstrijec.